Pareri GOJI. Contraindicatii si efecte secundare ale unui fruct plin de antioxidanti.

Ca orice lucru de pe lumea asta si mult apreciatul si laudatul GOJI are numeroase contraindicatii si efecte secundare importante pentru sanatatea organismului uman.

GOJI este in primul rand contraindicat consumului mai ales atunci cand urmati un tratament pentru subtierea sangelui (anticoagulante), deoarece aceste fructe pot anula efectul acestor medicamente.

Persoanele care folosesc warfarina sau medicamente pentru tratarea diabetului zaharat sau al tensiunii arteriale nu ar trebui sa consume fructe de goji.

De asemenea, GOJI nu sunt recomandate  in caz in care suferiti de alergii la polen.

Au fost docuemntate si unele situatii în care fructele de goji au cauzat fotosensibilitate si eczeme la suprafata pielii dupa expunerea indelungata la soare.

forum pareri GOJI contraindicatii si efecte secundareSi nu in ultimul rand persoanele care prezinta afectiuni renale sunt sfatuite sa nu consume cantitati mari de goji, deoarece fructele de GOJI contin cantitati destul de mari de oxalati, care impiedica pietrelor la rinichi, 
absorbtia calciului în oase si favorizeaza aparitiei si dezvoltarii

Tratatele de medicina chineza, recomanda utilizarea cu atentie a fructelor goji in timpul sarcinii.

De asemenea nu recomanda utilizarea fructelor daca aveti diaree, febra, artrita si inflamatii severe.

Acestea au fost principalele efecte negative ale consumului de fructe de goji, efecte secundare care ar trebui sa va atraga atentia asupra aspecte mai putin dezbatute pe forumurile sau pe site-urile de specialitate.

Insa dincolo de aceste efecte mai putin benefice, fructele de goji aduc cu ele numeroase beneficii sanatatii.

Aceste fructe de padure de culoare rosiatica sunt originare  din China si sunt folosite de mult timp în medicina traditionala pentru îmbunatatirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întarirea sistemului imunitar si pentru a ameliora simptomele de oboseala.

GOJI detine un rol in prevenirea cancerului, diabetului, hepatitei, trombozei, aterosclerozei, bolilor de inima si infertilitatii masculine.

De asemenea sucul extras din fructele goji a fost utilizat cu succes intr-un studiu pentru a imbunatatirea performantelor neurofiziologice si fiziologice a unor subiecti.

Fructele goji au unele dintre cele mai mari concentratii de beta-caroten, dintre toate fructele si legumele.

Vitamina A mentine pielea sanatoasa si va protejeaza de microbii si bacteriile care pot declansa boli.

In final, concluzia este ca pentru a nu avea de a face cu efectele secundare ale consumului de GOJI parerea unanima este ca atunci cand sunt consumate cu moderatie fructele goji sunt sigure in orice situatie
MAI POTI CITI