Pareri: Castelul de lut Valea Zanelor, Porumbacul de Sus considerat de BBC, casa de Hobbit.

Chiar daca superbul Castel de lut din Valea Zanelor nu este inca gata sa isi primeasca oaspetii, parerile despre acesta sunt la superlativ, chiar daca inca nu avem inca parte de oferte de cazare aici.

Cei de la BBC au realizat un material despre Castelul de lut din Porumbacul de Sus in care prezinta istoria din spatele acestei ireale case de Hobbit, dupa cum au denumit ei constructia suprarealista aparuta in Valea Zanelor.

Castelul se afla la 40 km de Sibiu, in Valea Zanelor si in curand va deveni pensiune.

Acesta va avea zece camere si o amprenta la sol de 320 mp. Castelul de Lut a fost construit de mesteri si muncitori din Maramures, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin. Pentru amenajarile interioare sunt folosite ideile arhitectei Ramona Pop.

pareri despre castelul de lut valea zanelor porumbacul de sus

Constructia are la baza baloti compactati de paie, tencuiti cu lut si asezati pe o structura de lemn, ceea se numeste cob, nu chirpici.

Sunt 2 procedeie diferite. Chirpici inseamna caramizi de pamant cu paie uscate la soare si apoi zidite, iar cobul este amestec de pamant, nisip, balast si paie care se pune in zid asa cum este umed.

Interiorul este o îmbinare a stilurilor traditional si modern, proprietarii mergând pe acelasi principiu: materiale ecologice combinate cu elemente moderne.

impresii castelul de lut din porumbacul de susFerestrele castelului  sunt mari, lasand lumina solara sa ofere un ambient placut. Pana si apa care curge prin instalatiile casei este apa naturala de izvor.

Castelul de lut arata ca cele din Hobbit, mai degraba decât cu un castel în sensul conventional.

Proprietarii spera în cele din urma sa-l transforme intr-o unitate de cazare turistica, avand in vedere pozitia sa foarte buna in Muntii Carpati, in apropierea Transfagarasanului si a orasului  Sibiu.

Castelul de Lut din Porumbacul de Sus este deja o atractie turistica în sine, un cuplu chiar organizându-si petrecerea de nunta acolo.

imagini frumoase castelul de lut valea zanelor

Proprietarii au declarat recent ca intentioneaza sa deschida si un restaurant, folosind numai produse alimentare ecologice locale, pana la sfârsitul anului 2016.

Cu siguranta ca atunci cand Castelul de Lut din Porumbac se va deschide, vom vedea adevarate "batalii" pentru a prinde cazare aici!