Pareri ANTIALERGICE permise in sarcina. Mare atentie la medicamente in timpul sarcinii.

Parere medicala este ca antialergicele (antihistaminice) permise in sarcina, pe cale orala sau parenterala sunt: Clorfeniramina si Difenhidramina.

Mare atentie insa: medicamentele permise in sarcina trebuie luate cu precautie si numai la recomandarea medicului, nu va luati dupa sfaturile de pe diverse forumuri.

Clorfeniramin se foloseste pentru tratamentul simptomatic in unele afectiuni alergice: rinite, conjunctivite, urticarie, prurit, angioedem, dermatoze alergice si pruriginoase.

Studiile paraclinice nu au demonstrat efecte nedorite asupra functiei de reproducere.

Difenhidramina este un medicament utilizat in tratamentul afectiunilor dermatologice cu componenta alergica si întepaturi de insecte.
care sunt antialergicele permise in sarcina

Insa un studiu medical recent a aratat ca exista o asociere intre utilizarea difenhidraminei in primul trimestru si palatoschizis.

Palatoschizis este o anomalie congenitala caracterizata printr-o despicatura la nivelul palatului dur si a valului palatin.

Palatoschizis-ul poate fi diagnosticata incepand din saptamanile 14-16 de sarcina, prin examen ecografic, dar acest lucru nu este intotdeauna posibil, fiind in functie de pozitia fatului, de performanta aparatului, dar si de experienta medicului care realizeaza ecografi

In cazul prematurilor, administrarea de antihistaminice la mama in ultimele 2 saptamani de sarcina poate favoriza aparitia retinopatiei de  Glossary Link prematuritate.

Foarte riscanta este administrarea de medicamente interzise in primul trimestru de sarcina, un moment foarte important in dezvoltarea fatului.

Daca ati luat medicamente pana sa va dati seama ca sunteti insarcinata, consultati medicul inainte de a decide ce trebuie sa faceti in continuare pentru a avea un copil sanatos.

Informatiile furnizate pe acest site au caracter informativ si nu intentioneaza sa substituie sfaturile profesionale ale medicului dumneavoastra sau ale altor cadre medicale.