Impresii CONACUL POLIZU. Vacanta "de fite" cu parfum de noblete si nunti in stil glam

CONACUL POLIZU adapostit de podgorii si livezi vechi de la 1877 se afla la MAXUT in judetul IASI. A rezistat  veacurilor si  daunelor imense produse de comunisti.

Azi  este pastratorul istoriei si gratie unor oameni deosebiti  i s-a redat frumusetea  si parfumul de altadata.

Dupa renovari ce au durat cinci ani de zile a fost repus in circuitul turistic.

CONACUL POLIZU a devenit MAISON DE PLAISANCE o vacanta aici ne invata sa apreciem tihna , eleganta si stilul nobletii romanesti.

CONACUL POLIZU era locul de intalnire al boierimii moldovene si bucurestene atunci cand vroiau sa   se relaxeze si sa guste din savoarea bucatelor moldovenesti.

Locul  pastreaza  la loc de cinste legende si a fost martorul vacantelor unor oameni ilustrii. Edificiul cu valoare arhitectonica si memorialistica se intinde de-a lungul a zece hectare.

CONACUL POLIZU PARERI SI IMPRESII

CONACUL POLIZU a fost construit in perioada 1880-1887 de omul politic CONSTANTIN GHICA DELENI.

Aici au locuit familia nobila ALEXANDRINA GHICA DELENI si NICULAE POLIZU MICSUNESTI.

O echipa de arhitecti italieni a fost contractata pentru a construi la POLIZU o  casa de familie ce avea sa devina  resedinta unui grup select de nobili.

La CONACUL POLIZU in timpul  primului razboi mondial pe cand se aflau in refugiu la IASI au venit REGINA MARIA, PRINCIPESA ILEANA si NICOLAE.

Exista scrisori si fotografii cu ilustrii oameni de stat care laudau frumusetea conacului si ospitalitatea gazdelor.

ALEXANDRINA stapana conacului obisnuia sa isi trateze oaspetii cu delicatese romanesti, frantuzesti, italiene dar si produse din ingrediente naturale precum si vanat.

Bucate alese stropite cu vinuri nobile si fructe. La conacul POLIZU natura ne incanta cu  parcul de stejari si arbori rari din vestita gradina  romantica plus un colt de padure perfect.

Ce vremuri! In 1946 comunistii preiau conacul si aproape il ruineaza.

CONACUL POLIZU mandria nobilimii moldave si loc de refugiu  pentru oaspeti a fost folosit ca CAP, IAS, si de necrezut drept baraca si ferma pomicola.

Comunistii au ars mobila stil si colectia de 24.560 de carti rare. Ceea ce nu a cazut prada focului a fost distrus si furat.

Din 11 ianuarie 2006  si pana in 2011 CONACUL POLIZU a fost supus unor renovari intense.

S-au pus bazele ATELIERULUI LITHOS POLIZU. Prin intermediul acestuia a fost restaurata gradina, aleile parcului, platformele ce existau la conac, soclul si imprejumuirile curtii.

Oameni  pasionati de istorie, arhitectura, si design au trudit pentru a reda conacului frumusetea de odinioara.

Bineinteles ca s-a tinut sema de  istoria edificiului  si in etapele restaurarii s-au folosit elementele  vechi originale iar materialele au fost cautate cu minitiozitate.

In vremurile de azi exista la POLIZU o echipa ce pastreaza nobletea romaneasca ce si-au creat reputatie prin proiectele lor.

imagini vechi CONACUL POLIZU

IRINA IOANA RISCUTIA o adevarata doamna  si mostenitoarea domeniului, antropolog, scriitor,pictor, CONSTANTIN STEFANUCA proiectant perfectionist,ANDREEA STEFANUCA designer, SILVIA STEFANUCA si  chef RADU sunt oamenii care se ocupa de evenimente, curatorie, proiectarea de mobilier si design.

De conacul POLIZU se leaga legenda haiducului COROI o  figura emblematica in acele vremuri. El a reusit sa aplaneze conflictele intre haiduci si membrii familiei de nobili drept pentru care legenda lui a dainuit in vremurile noastre.

Sa vorbim  despre gradina de la conacul POLIZU cu aleile ondulate, podurile suspendate si varietatea de pomi din curte.

Pentru a marca inceputul construirii gradinii  stapanul de pe vremuri  a plantat trei pini ce strajuiesc intrarea in conac si patru stejari.

Cine trece azi aleile gradinii isi poate odihni  gandurile printre mesteceni, carpeni, pini, stejari, castani brazi si tuia.

Gradina  este folosita azi si pentru gazduirea mesenilor ce au norocul de a participa la o nunta la conac.

cazare de lux la CONACUL POLIZU

Daca vremea este neprielnica invitatii vor fi poftiti in salonul mare. Cine doreste sa isi faca nunta aici va pastra pentru eternitate amintirea unei nunti intr-un loc de poveste intr-un cadru natural special.

Da din fericire se organizeaza nunti la CONACUL POLIZU.

O echipa de oameni profesionisti va asteapata sa duceti la indeplinire cel mai frumos vis. Sonorizare, lumini, chiar un wedding planner, meniuri stilate chiar si personalizate.

Se rezolva si parcarea si exista si un serviciu de hostess. Pentru a desavarsi frumusetea celui mai important moment  din viata voastra veti face si cununia religioasa la BISERICA din MAXUT.

Veti petrece momente  de neuitat. Gazdele sunt pregatite sa va ofere cazarea, masa si  chiar un brunch a doua zi. La POLIZU se organizeaza NUNTI cu parfum de istorie si elemente moderne, nunti nobile.

Pentru vacanta la CONAC e nevoie sa faceti rezervare din timp. Exista pachete pentru indragostiti, pentru familii, si pentru  toti cei dornici sa petreaca intr-un loc departe de forfota orasului, in tihna.

De curand a fost inaugurata si PISCINA POLIZU. Va puteti delecta gastronomic la soare si gustul sucurilor  si al mancarii va fi  altfel. In fiecare anotimp se organizeaza evenimente.

Piscina, jacuzzi cocktailuri si sampanie fina suna bine? Camerele conacului sunt decorate cu mobila clasica cu mult gust si eleganta.

Atunci cand temperatura da in clocot  va puteti racori la CRAMA  unde va astepata racoarea si o limonada cu muguri de brad.

Si neasemuite prajituri de casa.

Cat despre meniul restaurantului veti avea de unde alege. Ce ziceti de un meniu vintage? Produsele lactate si verdeturile sunt aduse de la fermele din zona. Ciocolata de casa? O minunatie.

La conacul POLIZU s-au casatorit in 1928 COLETTE si GEORGES POLIZU. Si tot aici au facut nunta LAURA COSOI si alesul ei COSMIN CURTICAPEAN.

CONACUL POLIZU inseamna cu adevarat nobletea , rafinamentul , eleganta vremurilor apuse. Reinviate in vremurile moderne.

Nicio vacanta petrecuta in strainatate nu se compara cu ce veti gasi aici.

Asa cum  se spune CONACUL POLIZU:
MAI MULT DECAT VECHIME
MAI MULT DECAT LEGENDE
NOBLETEA ROMANEASCA

Cei care iubesc  istoria si vor sa petreaca o vacanta adevarata  la CONAC sunt asteptati sa descopere frumusetea locurilor.

CONTACT CONACUL POLIZU
SAT MAXUT, COMUNA DELENI. JUDETUL IASI
Telefon: 0040 755 070 524

CONACUL POLIZU se afla la 1,5 km de HARLAU, 16 km de COTNARI, 40 de km de BOTOSANi, 70de kilometri de IASI si la  treizeci de minute de mers cu masina  din gara TG. FRUMOS.

Daca vreti sa redescoperiti insemnatatea cuvantul TIHNA mergeti la CONACUL POLIZU.