Castiga bani cu AIRBNB Romania. O parere despre site-ul unde poti gasi cazare intr-o casa adevarata.

AIRBNB este un fel de UBER pentru apartamente, garsoniere, case inchiriate pe sistemul "sharing business", adica daca o sa calatoresti oriunde-n lume si vrei cazare direct de la proprietar, cauti pe AIRBNB si gasesti.

De la lansarea sa, la fel ca Uber, si AirBnb a reprezentat tinta unor atacuri din partea operatorilor traditionali.

De exemplu un oficial din industria de turism din Australia îi acuza ca deruleaza o operatiune ilegala, care nu produce taxe si locuri de munca, iar un judecator newyorkez a decis, pe baza legii statului, ca locuitorii acestui oras nu-si pot inchiria proprietatile pe AirBnb pentru mai putin de o luna.

In mare daca ar fi sa descriem ce este AirBNB, am putea spune fara sa gresim ca acesta este o platforma online in care atat cei care cauta cazare cat si cei care ofera cazare se intalnesc si iau legatura.
pareri airbnb romania cazare la particulari la preturi mici

Mai mult chair, AirBnB faciliteaza inclusiv plata, în schimbul unui comision de 15% din valoarea pretului de cazare.

AirBnb face acelasi lucru ca si a un site de booking hotelier clasic cum ar fi Booking.com sau HotelsCombined.com, insa majoritatea proprietatilor listate pe AIRBNB sunt detinute si gestionate de persoane particulare.

Unele dintre aceste persoana pun pe AirBnb la închiriere un pat sau o camera, altii o un apartament, o vila cu piscina sau un castel.

Oaspetele are doua avantaje: pretul, care adeseori este mult mai convenabil decat cel practicat la un hotel, si contactul direct cu proprietarul.

AirBnb Romania are în prezent listate peste 1.600 de spatii de cazare. Spatiile de cazare sunt din Bu­curesti în principal. Tot sistemul asta functioneaza pe baza de review-uri.

Atat gazda care pune la inchiriere locatia, cat si turistul primesc o recenzie dupa fiecare tranzactie (la fel ca la Uber), asa ca, cel putin teorie, ai stii cu cine ai de-a face înainte sa alegi un apartament sau sa accepti o rezervare.

Principalul dezavantaj este ca n-ai un venit constant. Avantajul e ca poti sa ceri mai multi bani cand închiriezi pe zi, decât daca o faci pe luna.

Dar marele dezavantaj este acela ca rezervarile nu sunt garantate si nu poti sa estimezi cate nopti apartamentul tau va fi ocupat.

Dar cum este cu plata, cu bani pe care ii dai ca sa te cazezi la acesti particulari listati pe AirBnb.

Ei bine tu platesti catre AirBnb (cazare + fee-ul lor), iar banii raman blocati la ei pana dupa data de CHECK OUT,  abia atunci Airbnb face plata catre gazda.

Deci e destul de sigur, deoarece in caz ca te razgandesti tu ca utilizator iti recuperezi banii imediat de la AirBnb, deoarece ei sunt doar blocati la ei (si recuperezi inclusiv fee-ul airbnb, daca faci anularea din timp), iar gazda e obligata sa isi respecte angajamentul, pentru ca isi ia banii doar daca si dupa ce stai la ei.

Pentru cei care vor sa faca niste bani pe AirBnb Romania este bine de stiut ca toata chestia asta iti mananca o groaza de timp.

Trebuie sa te ocupi atat de partea de socializare, cat si de curatenie, de check-inuri si check-outuri.

Iar ca sa faci asta, trebuie sa ai un program flexibil.

Nu de alta, dar ca sa ai vreme sa interactionezi cu turistii, care, de multe ori, chiar au pretentii exagerate.

Asadar, parerea noastra ca AirBnb se poate dovedi o alternativa demna de luat in seama pentru cei care nu vor sa apeleze la Booking.com pentru asi gasi cazare, iar pentru cei care vor sa faca niste bani din inchirierea unor spatii, AirBnb Romania reprezinta o oportunitate insa... vor trebui sa munceasca si sa dea dovada de seriozitate.Comentariile sunt inchise