O parere despre COMPLEXUL BALNEAR, SPA & WELNESS POTAISSA din TURDA

Zilele caniculare ne fac sa ne gandim la mare si soare. Dar in Romnaia mai exista si  complexe balneare si centre de spa & welness.

Un exemplu in acest sens este COMPLEXUL BALNEAR, SPA&WELNEES POTAISSA din TURDA. o adevarata  o oaza de relaxare  obiective turistice si centru medical.

COMPLEXUL BALNEAR POTAISSA  este o alta bijuterie din" Coroana " TURDEI dupa SALINA TURDA si STRANDUL DURGAU.

Complexul balnear POTAISSA a fost inaugurat in prezenta autoritatilor cu mare  mandrie in 27 iunie 2014. A fost nevoie de multa truda si  bani pentru a duce la bun sfarsit o munca de doi ani.

O investitie de 9,9 milioane de euro si un credit luat de la CEC cu garantia PRIMARIEI. Proiectul a fost dificil  intrucat nu s-au putut folosi utilaje moderne  si absolut totul a fost realizat MANUAL.

Dar acum turdenii isi asteapta turistii la POTAISSA la COMPLEXUL BALNEAR  pe care il gasim la parterul HOTELULUI POTAISSA. Cine doreste sa imbine utilul cu lacutul sa vina la TURDA .

Nu va avea regrete intrucat aici se pot inatalni cu istoria si obiective turistice deosebite. Putina istorie a locului mai intai.

Stiti de unde vine denumirea municipiului TURDA din judetul CLUJ NAPOCA? TURDA este situata la  30 de kilometri sud -est de CLUJ. Denumirea in latina a TURZII este POTAISSA .

In germana TURDA este THORENBURG, in maghiara   TURDA este TORDA. TURDA a fost fondata ca o asezare daca cu numele de TORDAVA. Dupa ce asezarea a fost cucerita de romani s-a numit POTAISSA,

In aceste locuri au fost descoperite de-a lungul vremii vestigii paleocrestine.

In EVUL MEDIU la TURDA  s-au tinut nu mai putin de 127 de DIETE ALE TRANSILVANIEI.

DIETELE insemana ADUNARI ale  STARILOR. IOAN al doilea SIGISMUND ZAPOLYA principe al TRANSILVANIEI a emis aici in 1568 EDICTUL DE LA TURDA.

Ce era cu acest EDICT? A fost PRIMULDECRET DE LIBERTATE RELIGIOASA din istoria moderna a EUROPEI.

In timpul REGATULUI UNGARIEI TURDA era  RESEDINTA DE COMITAT. In 1876 a devenit  resedinta TURDA ARIES adica TORDA - ARANYOS VARMEGYE.

Si in perioada 1925-1950 tot TURDA era RESEDINTA. Sunt multe obiective turistice de vizitat.

Ar trebui sa mergem sa le vedem. Nu ai timp de plictiseala.

BAILE SARATE, BISERICA de lemn din HARCANA,BISERICA ROMANO-CATOLICA din TURDA si sa nu uitam de castele. Care sunt aceste minunate castele?

CASTELUL ROMAN POTAISSA a LEGIUNII aV-a MACEDONICA, CHEILE TURZII, LACUL CSIKY nu trebuie ocolite.

In TURDA exista si o frumoasa gradina zoologica si manastiri. Ati auzit de MANASTIREA MIHAI VITEAZUL? Dar de MORMANTUL MIHAI VITEAZUL?

Exista si MUZEUL De ISTORIE si  RUINELE FORTIFICATE din TURDA VECHE. Un loc minunat ci parcuri cum sunt PARCUL CENTRAL si PARCUL TEILOR.

Daca vi se face foame puteti merge la RESTAURANTUL SAREA-N BUCATE situat langa SALINA TURDA si STRANDUL DURGAR

Bucate alese din ingrediente naturale va asteapta sa va  potoliti foamea. proprietarii restaurantului isi aleg ingredientele de la furnizori din targuri si piete.

Turdenii sunt tare mandri ca tocmai in orasul lor s-a inaugurata PRIMUL CENTRY SPA & WELNESS.

Pe langa CENTRUL MEDICAL exista  si un centru de fitness, produsele folosite sunt de cea mai buna calitate.

Specialistii centrului POTAISSA vor sa va redea stralucirea sufletului . E un loc  amenajat la standarde si in plus peste toto se aude o muzica placuta si chiar arome ce  razbat din centrul SPA.

La spa exista si un JACUZZI. Mai gasim PISCINE CU APA DULCE, SAUNA UMEDA, BAZIN DE INOT, SALA DE MASAJ cu plante.
Impresii COMPLEXUL BALNEAR SPA  POTAISSA TURDA

Doritorii pot alge intre  baia de  abur cunoscuta si ca HAMMAM sau SAUNA UMEDA si SAUNA FINLNDEZA adica SAUNA USCATA.

Ce relaxare dupa un masaj si hidromasaj, sau o "baie" in bazinul cu saruri.

Personalul este pregatit sa  indeplineasca dorintele turistilor. Preturile sunt pentru  toate buzunarele. Ba chiar poti sa iti faci un ABONAMENT pentru o luna de zile.

Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de  reduceri. Pentru 25 de lei adultii pot petrece la SPA  trei ore.

TRATAMENTUL pentru o zi  costa 40 de lei. In weekend sambata si duminica la SPA pretul este de 30 de lei iar TRATAMENTUL este de 45 de lei.

ABONAMENTUL la SPA cu trei ore pe zi costa 330 de lei

Daca vreti SPA si FITNESS va va costa 50 de lei pe zi.

Pretul unui masaj pleaca de la 20 de lei in sus. Aveti de ales intre tratament la SALINA si   trtatament la COMPLEXUL BALNEAR POTAISSA.

Pentru ca am adus vorba de SALINA TURDA trebuie sa aflati ca  ZONA DURGAU VALEA SARATA in care este asezata salina  face parte din ARIA PROTEJATA.

Intr-o astfel de zoona creste o vegetatie specifiva zonelor cu  zacaminte de sare foarte rara in EUROPA. la nivel mondial mai sunt  cateva de astfel de zone.  Vegetatia aceasta se numeste halofita.

Aveti toate motivele din lume sa veniti la TURDA. Fie la SALINA TURDA fie la COMPLEXUL BALNEAR SPA & WELLNESS POTAISSA.

Aveti mai jos datele de contact si programul de functionare:
  • Turda Salina Durgau SA
  • Adresa : Turda, Str.Aleea Durgaului Nr.7, Judet: Cluj
  • Telefon: 0364-260940
  • Marti - Duminica: 9 - 21
  • Luni: 12 - 21
MAI POTI CITI