MAMAIA 2016 in poze in STIL vechi. Vacanta pe litoral de Rusalii fericirea hotelierilor.

Ati fost sau nu pe Litoral de Rusalii in acest an, ei bine atunci inseamna ca ati facut parte sau nu, din cei peste 60.000 de romani care au fost de Rusalii la mare, si care au cheltuit 8 milioane de euro in cateva zile.

Si ne mai plangem ca romanii sunt saraci...

E drept ca si hotelierii au venit in acest an cu oferte personalizate si pentru toate buzunarele.

Mai mult chiar, s-au facut si reduceri de pana la 30% din pretul de baza a pachetelor turistice.

Asta a facut ca pretul unei camere sa plece de la 30-35 de lei pe noapte, fara servicii de masa, si sa ajunga pana la 220 de lei pentru o camera rezervata in sistem all-inclusive.

mamaia 2016 pozata in stil vechi

Unii turisti au achizitionat pachete all inclusiv, insa multi din ei au preferat sa manance de la autoserviri. O familie a cheltuit, in medie pe zi, 100 de lei pentru masa.

Cert este ca  peste 60.000 de turisti romani si-au petrecut minivacanta de Rusalii in statiunile de pe litoral, marcand recordul ultimilor 25 de ani pentru aceasta sarbatoare.

mamaia 2016 poze in stil vechi

Turistii au cheltuit la malul marii aproximativ 8 milioane de euro,  suma cu mult peste asteptarile hotelierilor, depasind cu 33% incasarile de Rusalii 2015.

Cele mai aglomerate au fost statiunile din nordul litoralului - Mamaia si Navodari. Insa foarte multi turisti au ajuns si in Vama Veche, statiune luata cu asalt si de catre cei veniti in vacanta cu cortul.

mamaia 2016 poze alb negru

Daca in statiunile din sud (Saturn, Venus, Jupiter si Neptun) au sosit mai mult familii cu copii in vacanta de Rusalii 2016, in statiunile din nord, dar si in Vama Veche, au ajuns mai mult tineri, atrasi de distractie si cluburile deschise pana dimineata tarziu.