ELICOPTER SMURD prabusit in Republica MOLDOVA patru oameni morti. Comandantul Doru Gavril a decedat.


Echipajul SMURD care a pierit in tragedia din Republica Moldova era format din pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Socai, medicul Dumea Mihaela si asistentul Gabi Sandu.

O zi trista astazi. In urma cu doar doua ore si un sfert  patru romani si-au pierdut viata intr-un tragic accident aviatic petrecut pe raza REPUBLICII MOLDOVA.

Vorbim de  HARAGIS RAIONUL - CANTEMIR intr-o padure in conditii meteo nefavorabile.

Cei doi medici si cei doi membrii ai echipajului si-au pierdut viata, trupurile lor fiind gasite carbonizate.

Deocamdata nu se cunosc cauzele care au dus la aceasta tragedie totusi martorii spun ca au auzit trei explozii care s-ar fi produs in aer.

SALVATORII DE VIETI si-au pierdut viata in incercarea de a salva alte vieti. In aceste momente nu s-au dat informatii despre numele  cadrelor medicale si nici ale pilotului si comandantului  de zbor.

nume echipaj smurd mort in republica moldova

Se stie ca erau trei barbati si o femeie in elicopter dar deja acum familiile mortilor sunt anuntate. ELICOPTERUL SMURD facea parte din doarea UNITATII IASI din 2012 si a costat 5 milioane. Era dotat cu unitate de aparatura mobila.

Elicopetrul a fost fabricat in anul 2002. In aceasta dimineata  elicopterul a fost solicitat de catre medicii din VULCANESTI.

O pacienta in varsta de 87 de ani avea nevoie sa fie transporata aerian si monitorizata intrucat  suferea de insuficienta cardiaca. La ora 12 si 10 minure elicopterul a aterizat pe stadionul DINAMO din CHISINAU.

Pacienta a fost preluata de catre o ambulanta. Romanii  nu isi incheiasara misiunea intrucat erau asteptati sa mai preia un pacient.

Primarul IURIE BALANUTA  al satului  HARAGHIS a declarat ca elicopetrul a cazut in padurea de la intrarea satului.

"S-au lovit si au cazut cred din cauza negurii. CINEVA A INCERCAT SA SALVEZE PE ALTCINEVA SI SI-A PIERDUT VIATA. Cum? Au explodat de trei ori rezervoarele."

Ce nu intelegem? Primarul spune ca s-a scos primul cadravru apoi s-au auzit exploziile. Si apoi nu s-a mai putut interveni.

Elicopterul avea viteza, nu se vedea nimic din cauza ploii si nu au reusit sa aterizeze. Acum este  important sa stim cine a luat decizia de a decola  a elicopterul daca vremea era nefavorabila?

Moldovenii spun ca decizia de decolare a APARTINUT AUTORITATII AERONAUTICE din Romania. Elicopterul se indrepta spre CAHUL pentru a prelua celalalt pacient.

SALVATORII au salvat o viata si pornisera in misiune pentru a salva si cealalta viata dar NU AU MAI AJUNS.

De ce atat graba daca conditiile meteo erau improprii? Martorii spun ca nu se vedea nimic din cauza ploii torentiale.

Ambulanta a sosit in cinci minute iar pompierii au sosit dupa jumatate de ora la locul tragediei. Si se spune ca acestia au descoperit celelate trei cadavre la distanta de epava.

Deocamdata este nevoie de mai multe informatii pentru a elucida cauzele care au dus la aceasta noua tragedie aviatica.

Cert este ca patru oameni, patru salvatori de vieti, au murit intr-un accident care nu trebuia sa se intample.

Si oare ce trebuie sa se intample  ca astfel de tragedii sa nu mai aiba loc?

Pentru a profita de toate PROMOTIILE eMAG, intrati aici.

Comentarii