Alegeri locale 2016 Primari: sondaje, prognoze, pariuri castigatori.

Alegeri locale 2016 Primari. Alegerile locale 2016 se desfasoara intr-un singur tur, deci câstigator va fi candidatul care întruneste cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.

Bucurestenii vor primi 4 buletine: pentru primarul de sector, consilierii locali, primarul general si consilierii generali.

In restul oraselor si comunelor fiecare alegator primeste 3 buletine de vot, deoarece vom vota primarul din localitatea de domiciliu, consilierii locali si consilierii judeteni.

UPDATE 1 Pe surse EXIT POLL ora 12
Gabriela Firea (PSD) - 47%
Nicusor Dan - 21%
Catalin Predoiu: - 15%
Robert Turcescu - 4%
Daniel Barbu - 2%

UPDATE 2 Pe surse Exit Poll ora 14 PARTIDE
PSD – 36%
PNL – 29%
ALDE – 6%
PMP – 5%

Ultimele cifre Exit Poll Bucuresti ora 18
Gabriela Firea (PSD): 44%
Nicusor Dan (USB): 36%
Catalin Predoiu (PNL): 13%
Robert Turcescu (PMP): 6%
Daniel Barbu (ALDE): 4%

Exit Poll Bucuresti ora 19
Gabriela Firea are 42%
Nicusor Dan are 25%
Catalin Predoiu are 13%
Robert Turcescu are 6%

Exit Poll Bucuresti ora 20
Gabriela Firea are 42,4%
Nicusor Dan are 29,8%
Catalin Predoiu are 12%

alegeri-locale-2016-exit-poll-primari

O noutate a acestor alegeri: presedintii consiliilor judetene nu vor mai fi alesi in mod direct, ci vor fi desemnati din randul consilierilor judeteni.

Alegeri locale 2016 Primari. Iata care sunt POSIBILELE rezultate conform sondajelor preliminare.

1) Alegeri locale 2016 Primari. Bucuresti exit poll posibil

In cursa pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea pleaca din pole-position. Nici Nicusor Dan si nici Catalin Predoiu nu au vreo sansa la primul loc, ramanandu-le doar sa se lupte pentru locul doi.


2) Alegeri locale 2016 Primari. Arad exit poll posibil

In municipiul Arad, primarul aflat la cel de-al treilea mandat, Gheorghe Falca, pleaca cu prima sansa. Programul sau de guvernare locala se întinde pe trei mari directii: regenerare urbana, investitii in cultura si constructia unor unitati sportive, dintre care cea mai importanta fiind finalizarea stadionului Francisc Neumann.

3) Alegeri locale 2016 Primari. Bacau exit poll posibil

La Bacau, Romeo Stavarache (ex-PNL, ex-PC) candideaza independent. In 2012 el a fost ales primar cu câteva procente bune peste USL. Stavarache este urmarit de DNA pentru mai multe capete de acuzare. Totusi, Romeo Stavarache are prima sansa.

4) Alegeri locale 2016 Primari. Bistrita exit poll posibil

In Bistrita, duelul pare a fi dus între 3 candidati: Ovidiu Teodor Cretu (PSD), Vasile Moldovan (ALDE) si Stelian Dolha (PNL). Favorit pare a fi actualul edil Ovidiu Cretu, creditat în sondaje cu un avans considerabil fata de contracandidati.

5) Alegeri locale 2016 Primari. Brasov exit poll posibil

George Scripcaru este marele favorit la Primaria Brasov. Acesta este primar din  2004 si candideaza la alegerile din 5 iunie ca independent, sustinut totusi de PNL.  George Scripcaru nu candideaza pe listele liberalilor din cauza dosarului deschis de DNA pentru fapte de coruptie.

6) Alegeri locale 2016 Primari. Constanta exit poll posibil

In Constanta, candidatul PSD Decebal Fagadau pleaca cu prima sansa in alegerile locale 2016, avand 20% intentie de vot, in ultimul sondaj realizat de IRES. Candidatul PNL, Vergil Chitac, se afla pe locul secund, cu 13%.

7) Alegeri locale 2016 Primari. Cluj exit poll posibil

Alegerile locale pentru Primaria din Cluj se vor aparent fara grija pentru Emil Boc, primarul cu trei mandate la activ. In sondaje, Boc conduce în preferintele clujenilor cu aproximativ 60% intentie de vot.

Principalul sau contracandidat este independentul Octavian Buzoianu. Omul de afaceri este sussinut de o alinata din care fac parte urmatoarele partide: PSD, ALDE, PNTCD, PND si PRM.

8) Alegeri locale 2016 Primari. Craiova exit poll posibil

In Craiova, Lia Olguta Vasilescu este principala favorita, în ciuda problemelor cu DNA, care o acuza de folosirea autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spalare de bani si luare de mita. Pe locul doi se situeaza fostul fotbalist Pavel Badea, care candideaza din partea PNL. S Badea acesta a facut obiectul unor informatii scandaloase, în mediul public aparand o inregistrare în care acesta conditiona înscrierea liberalilor pentru Consiliul Local de achitarea sumei de 500 lei.

9) Alegeri locale 2016 Primari. Ploiesti exit poll posibil

Adrian Dobre, candidatul PNL, are prima sansa în cursa pentru primaria Ploiesti. In ultimele sondaje acesta este cotat cu aproximativ 35% intentie de vot. In spatele lui Dobre acestuia se situeaza candidatul ALDE, Gratiela Gavrilescu.

10) Alegeri locale 2016 Primari. Targoviste exit poll posibil

La Targoviste, soarta luptei electorale pare a fi transata. Batalia se da intre actualul primar interimar, Cristian Stan (PSD) si Ciprian Prisacaru (PNL). Ultimele cercetari sociologice in dau pe Stan cu peste 40% intentie de vot, in timp ce Ciprian Prisacaru se situeaza undeva la 27 – 30%.

Romania TV este singura televiune din Top 5 care va prezenta duminica, în ziua alegerilor, la ora 21.00 rezultatele exit-pollului realizat de institutele CURS si Avangarde.
MAI POTI CITI