Pareri REACTIN 10 mg: antialergicul care are in compozitie diclorhidrat de cetirizina conform prospectului

Sa ne facem o parere despre Reactin 10 mg (a nu se confunda cu crema antirid Reactin), un antialergic relativ nou pe piata romaneasca care pe forumuri beneficiaza de opinii si comentarii care exprima multumirea celor care l-au utilizat.

Spre deosebire cele mai cunoscute antialergice de pe piata, cum ar fi, Aerius care contine desloratadina si Claritine care are in compozitie conform prospectului, Loratadina, REACTIN antialergic isi bazeaza eficacitatea pe diclorhidratul de cetirizina.

Cetirizina este un antihistaminic de a doua generatie si este utilizata în tratarea alergiilor, febra fanului, angioedem, urticarie.

La fel cum  desloratadina este un metabolit al loratadina, si cetirizina este un metabolit major al hidroxizinei, un agonist (o substanta care initiaza un raspuns fiziologic atunci cand se combina cu un receptor) selectiv al receptorilor H1.

pareri forum reactin antialergic 10 mg

Ca multe alte medicamente antihistaminice, cetirizina este frecvent prescrisa in unele tari in asociere cu clorhidrat de pseudoefedrina, un decongestionant nazal eficient.

Cele mai cunoscute medicamente antialergice care contin cetirizina sunt Zyrtec si REACTINE. Desigur mai exista si CETIRIZINA LAROPHARM 10 mg, mai putin promovata de farmacii si farmacisti.

Dintre antihistaminicele de prima generatie fac parte: bromfeniramina, clorfeniramina, difenhidramina, doxilamina.

Printre medicamentele antialergice de a doua generatie se numara: loratadina, desloratadina, fexofenadina, cetirizina si levocetirizina.

Cetirizina are si un usor efect sedativ, astfel incat daca vreti sa nu adormiti cu capul pe birou, parerea noastra este sa urmati sfatul specialistilor si sa alegiti ca si antialergic produse care au in compozitie fexofenadina sau loratadina.

Revenind la REACTIN , aflati ca acesta este un medicament antialergic care poate fi administrat la adulţi, adolescenţi şi copii cu varsta de 12 ani şi peste.

REACTIN 10 mg capsule moi este indicat in principal pentru ameliorarea simptomelor nazale şi oculare ale rinitei alergice cat si pentru pentru ameliorarea urticariei cronice.

Ca toate medicamentele, REACTIN poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate
persoanele aflate sub tratament cu el.

Reactin efecte adverse Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
oboseala, uscaciunea gurii, greata, diaree, ameteli, dureri de cap, somnolenta, faringita, rinita

Reactin efecte adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
dureri abdominale, oboseala extrema, stare de rau, parestezii (senzatii anormale la nivelul pielii), agitatie, prurit, eruptie cutanata.

Si in final sa nu uitam ca unele experimentele pe animale au demonstrat ca administrarea de histamina reduce apetitul, pe cand antihistamina il creste.

Prin urmare, medicatia antialergica administrata un timp indelungat ne determina sa mancam mai mult decat de obicei si poate duce la ingrasare.
MAI POTI CITI