Oferta cazare in PALTINIS, hotelul CINDREL, relaxare vara si sporturi de iarna in cea mai veche statiune montana din Romania

Statiunea PALTINIS este situata in MUNTII CINDREL in judetul SIBIU la o altitudine de 1440 de metri. Amatorii de drumetii pot face excursii spre VALEA SADULUI,CHEILE CIBINULUI.

PALTINISUL are 7 partii de schi, telescaun un rai pentru cei care iubesc sporturile  de iarna. Iar vara PALTINIS se transforma intr-o oaza de relaxare. Aerul este plin de ozon si nasul adulmeca dupa miros de padure si adevarate bucate ardelenesti. Ca sa mai amintim ca aici poti veni sa tratezi boli si sa te incarci de energie.

Statiunea Paltinis are de toate si pentru cei energici dar si pentru oameni care isi doresc doar linistea departe de tumultul orasului.

PALTINIS se mandreste ca este cea mai veche statiune montana din ROMANIA. A fost intemeiata de SOCIETATEA CARPATICA ARDELEANA A TURISTILOR in 1894. Din fericire pentru noi aici la PALTINIS se afla trei vile ce au fost declarate monumente istorice.

poze schitul paltinis sibiu


Ele se prezinta mandre de vechimea lor: "CASA TURISTILOR" construita in 1894, " CASA MEDICILOR" din 1895" si " SALA MONACO" din 1898.

Nu poti sa mergi la PALTINIS fara sa vezi CASA MEMORIALA CONSTANTIN NOICA apoi SCHITUL PALTINIS, biserica de lemn ctitorita de NICOLAE BALAN si ridicata in secolul XX.
CASA MEMORIALA CONSTANTIN NOICA a devenit demult loc de pelerinaj pentru iubitorii cartilor ai literaturii si filosofiei.Langa casa aceasta care i-a fost dedicata pentru a-i cinsti memoria se afla si mormantul sau.

Aici a venit in 1975 si incantat de linistea si frumusetea peisajelor nu a mai plecat. Moartea l-a gasit aici si din 1987 marele NOICA isi doarme somnul de veci.

La PALTINIS se intalnea cu discipolii sai GABRIEL LIICEANU si ANDREI PLESU. Discutiile lor au fost stranse intr-un volum  numit JURNALUL DE LA PALTINIS. In 1991 cartea a fost revizuita si unele pasaje au fost cenzurate.

Ar fi bine sa ne cazam si am ales hotelul CINDREL din PALTINIS o oaza de comfort si eleganta. Sunt 80 de locuri in 35 de CAMERE DOUBLE, 2 CAMERE TRIPLE si 2 APARTAMENTE. Exista un resaturant,un bar si o sala de conferinte. Aici se desfasoara si nemaipomenite workshop-uri.

imagini piscina hotel cindrel paltinis

Camerele sunt tare elegante,mobilierul este din lemn si gasesti tot ce iti trebuie. De la creme, sampon, halate de baie si papuci si un minibar garnisit cu sucuri si dulciuri. Desigur exista televizoare si DVD pentru iubitorii de muzica si automat pentru un hotel de 4 stele care se respecta acces la internet.

Ca posibiliati de relaxare exista terenuri de tenis,fotbal,mese de biliard si o superba piscina interioara incalzita ca o crema frantuzeasca dupa o masa buna.

Nici sala de fitness si sauna nu sunt de colo. Pe scurt ai toate conditiile pentru o minunata vacanta. Iarna poti schia iar vara poti inchiria hidrobiciclete.

Iata adresa de contact unde dupa ce veti face rezervarea veti afla care sunt preturile. SURPRINZATOR nu exista informatii despre preturile la cazare.

imagini camere hotel 4 stele hotel cindrel sibiu

CONTACT HOTEL CINDREL, PALTINIS, SIBIU

TELEFOANE: 0269 574056; 0269 574057