SOC! Romania exclusa de la EUROVISION 2016. Datorii imense!

Sunteti fani sau nu ai Eurovision 2016 trebuie sa aflati ca Romania ar putea fi exclusa in 2016 de la Eurovision.

Datoriile istorice se pare ca sunt cauza care a facut ca EBU (Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) sa se gandeasca la a lua decizia excluderii Romaniei de la Eurovision 2016.

Cei de la TVR au dat un comunicat de presa in care afirma ca reprezentanti ai European Broadcasting Union — cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume — au anuntat, se pare ca deocamdata verbal, reprezentantii Televiziunii Romane ca, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de catre TVR, acest organism va trece la urmatorul nivel de sanctiune.

Astfel, România risca sa nu fie acceptata pe scena Eurovision 2016 si nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite acest concurs muzical.
eurovision 2016 romania finala eliminata datorii

Dupa cum spuneam si in titlu, datoriile sunt imense.

Astfel,  TVR datoreaza EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada anilor  2011-2012, cand presedinti ai TVR au fost Claudiu Saftoiu si Stelian Tanase.

Pana la aceast data, TVR a platit datorii aferente anilor 2008 — 2012.

Ultima plata a fost facuta în luna ianuarie 2016 si afost în valoare de 250.000 de euro, dupa care TVR a anuntat EBU ca nu mai are cum sa sustina aceste plati.

Oficialii TVR afirma ca vor face toate demersurile posibile pentru a putea participa la Eurovision 2016 si pentru a putea transmite live evenimentul.

In acelasi timp, TVR solicita institutiilor statului contactate de EBU sa sprijine demersul de plata si de garantare, amintind ca urmeaza alte competitii majore — Campionatul European de Fotbal si Olimpiada de la Rio, din 2016 — pe care o televiziune îngropata în datorii si subfinantata nu le va putea oferi publicului.

In mare acest comunicat de presa pare unul de bun simt. Insa se uita a se spune ca lipsa fondurilor, incapacitatea TVR de asi plati datoriile istorice se datoreaza in primul rand prostului management, a lipsei de viziune pe termen lung intr-o piata media competitiva si nu in ultimul rand, costurilor imense cu personalul.

Nu se poate uita si ignora faptul ca TVR ar enorm de multi de angajati, care incaseaza lunar salarii foarte mari si care sunt ZERO din punct de vedere a capacitatilor profesionale.

Daca adunam numarul angajatilor a celor mai importante televiziuni private din Romania si tot nu depasim jumatate din numarul celor care freaca menta pe culoarele sin in birourile TVR.

Asdar, acest comunicat poate fi adevarat si EBU ii va elimina pe romani de la Eurovision 2016, ori cei de la TVR incearca un santaj emotional de prost gust, mai ales ca Parlamentul inca nu desemant un NOU presedinte al TVR.

In final o intrebare simpla: daca Romania va fi eliminata de la Eurovision 2016 va fi o mare pierdere?

VOI veti suferi, sau va este indiferent?