SOC! Cristian Burci "arestat" de DIICOT. Prejudiciu IMENS! Adevarul suna a minciuna!

Despre biografia lui Cristian Burci am scris aici pe vremea cand acesta avea, potrivit Top 300 Capital, o avere estimata la suma de 300 de milioane de euro.

Acun in anul de gratie 2016, se pare ca biografia de prosper om de afacer a lui Burci Cristian s-a apropiat de sfarsit.

Televiziunea Digi 24 transmite ca omul de afaceri Cristian Burci este acuzat de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 8 milioane de euro.

Procurorii DIICOT Olt l-au ridicat miercuri pe Cristian Burci, într-un dosar în care se efectueaza patru perchezitii, dintre care una la redactia ziarului Adevarul.

Conform informatiilor aparute pe surse iata care sunt acuzatiile care i se aduc lui Cristian Burci zis pe vremuri si "baby broker" (vezi filmuletul de mai jos).
wiki-Cristian-Burci-adevarul-vagoane-diicot

Din actele de urmarire penala efectuate pana la aceasta data a rezultat faptul ca membrii grupului de criminalitate organizata, prin activitatea desfasurata în perioada 2006 si pâna în prezent, au creat un prejudiciu societatii comerciale SC Romvag SA prin abuz în serviciu si delapidare în valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei.

Procurorii din Olt de la DIICOT ancheteaza devalizarea unei fabrica Romvag, care a devenit cunoscuta pentru fabricarea de vagoane. Fabrica a fost privatizata iar în acest moment în proportie de 70% era detinuta de Cristian Burci.

In aceeasi perioada, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane si societati comerciale la care detineau actiuni sau erau detinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizata ar fi reusit sa recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infractiuni, în cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei.

Cristian Burci a fost fondator al grupului de publicitate Graffiti BBDO. Burci si-a inceput afacerile in Romania imediat dupa revolutia din 1989 intr-o piata a publicitatii inexistenta la acea data, pentru ca mai apoi sa se implice in productia de vagoane si transportul de marfa, punand bazele grupului International Railway Systems (IRS).

De retinut ca revolutia l-a prins pe Burci Cristian in Statele Unite. Acesta a venit repede in Romania in mai 1990 si chiar a facut prima afacere in '90, impreuna cu o companie americana, Santeck din Huston, aducand adus in Romania serialele Dallas si Cartea Recordurilor.


In trecut Burci Cristian a fost acuzat ca a dat mita fostului ministru PSD-ist al transportului (condamnat si el), Miron Mitrea beneficiind in schimb de contracte cu societatile si companiile nationale.

Burci este ultimul "mogul media" (dupa Adrian Sarbu, Voiculescu si de ce nu... Ghita), care ajunge sa fi acuzat de infractiuni economice.

Cristian Burci detine ziarul Adevarul si televiziunea (aflata in insolventa) Prima TV.
MAI POTI CITI