PROGNOZA METEO 1 MAI 2016. LA MARE SI LA MUNTE VREMEA VA FI CAPRICIOASA.

METEO PASTE 2016: Ploi si temperaturi cuprinse intre 1 si 24 de grade

Capriciile vremii continua si in saptamana 25 aprilie - 1 mai 2016. Prognoza METEO data de specialistii ANM pentru aceasta saptamana, ne arata ca zilele de dinaintea Pastelui, dar si duminica 1 mai 2016, atunci cand urmeaza sa sarbatorim Invierea lui Iisus Hristos, vom avea parte de o vreme mult mai rece decat normal perioadei si precipitatii.

Asta dupa ce saptamana trecuta, pe 18 aprilie 2016 s-a inregistrat cea mai calda zi din acest an.

Salturile de temperatura ne pot afecta serios starea de sanatate.

Medicii spun ca organismul are nevoie de 14 zile pentru a se adapta de la frig la cald sau invers. Trebuie sa dormim 8 ore pe noapte, sa ne hranim echilibrat, sa bem suficiente lichide si sa facem miscare.
PROGNOZA METEO 1 MAI 2016 VREMEA LA MARE SI LA MUNTE

Dar sa vedem care este prognoza METEO pentru intervalul 25 aprilie - 1 mai 2016. Primele trei zile ale acestei saptamani se vor afla sub semnul instabilitatii meteorologice, in vestul, centrul si nordul tarii urmand sa fie innorari temporare accentuate si ploi pe arii relativ extinse.

Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30 l/mp, ziua cu precadere în nord si în centru si în zonele montane si submontane, iar noaptea mai ales în sud-est.

La munte vremea va fi caracterizata de precipitatii mixte, iar în zona inalta vor predomina ninsorile.

Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar si în zona deluroasa din vest si 17 grade în sudul extrem.

La mare, vremea va fi rece la inceputul intervalului, apoi se va încalzi treptat, dar valorile termice maxime vor continua sa se situeze usor sub normele climatologie. Vor fi ploi ce vor avea si caracter de aversa.

Sambata 30 aprilie si duminica 1 mai 2016, va continua sa fie înnorat si îndeosebi ziua va ploua local în vestul, nordul si în centrul tarii, precum si în zona de munte si izolat în rest.

Deasemenea vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari mai ales pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 si 24 de grade, iar cele minime între 1 si 11 grade.

Asadar o vreme capricioasa de Paste 2016, insa ca orice prognoza meteo si aceasta reprezinta vremea PROBABILA. Este foarte posibil ca prognoza meteo pentru intervalul 25 aprilie - 1 mai 2016 sa sufere modificari.
MAI POTI CITI