De PASTE 2016 TRANSALPINA nu e Deschisa ci Inchisa. Informare de ultima ora.

Daca va doreati o minivacanta de Paste 2016 si de 1 Mai (cad in aceeasi zi anul acesta) petrecuta pe Transalpina, atunci trebuie sa aflati ca in mod oficial, TRANSALPINA nu se deschide ci ramane inchisa traficului.

Care sa fie insa motivele care fac ca autoritatile sa mentina inchisa soseaua Transalpina pe termen nedefinit.

Din comunicatul preluat de Agerpres aflam de la Lacramioara State (Sefa la Drumuri Nationale Vrancea) ca autoritatile pun mai presus de toate SIGURANTA autoritatilor.

De asemenea cei de la Serviciul Judetean de Salvamont au declarat ca nu se poate circula prea cuand pe soseaua Transalpina.

de paste 2016 si 1 mai transalpina este inchisa si nu deschisa

Asta deoarece in caldarea Urdele si în pasul Mohorul, zapada este in acest moment de 2 metri.

S-ar putea taia  un culoar auto, dar asta ar antrena toata zapada de pe versanti si astfel s-ar accelera procesul producerii de avalanse.

Deci este strict interzisa aventurarea pe soseaua Transalpina pana cand toate autoritatile vor hotara ca este totul in regula si siguranta turistilor nu este pusa in pericol.

Asadar, pana in luna iunie 2016 cand (probabil )Transalpina va fi chiar deschisa, adio excursii in aceasta zona pitoreasca de exceptie a Romaniei.

În ultimii ani, soseaua Transalpina (DN 67C, drumul ce leaga orasul Sebes (Alba) de comuna Novaci (jud.Gorj) pe o distanta de aproximativ 130 km) a fost partial asfaltata si deschisa accesului turistic.

Soseaua Transalpina strabate 6 masive muntoase, Cindrel, Sureanu, Lotru, Parâng, Latoritei, Capatânii, a devenit cel mai înalt drum rutier din întregul lant al Carpatilor.

Drumul regelui începe la Saliste, trece prin satele de pastori Tilisca, Poiana Sibiului, Jina si coboara 7 km pâna la Dobra (comuna Sugag) unde întâlneste DN 67C.

De aici soseaua Transalpina urca usor, trece pe lânga barajele Tau si Oasa pentru a ajunge la Obârsia Lotrului.

Portiunea dintre Obarsia Lotrului si statiunea Ranca este cea mai impresionanta a  drumului Transalpina.


Comentariile sunt inchise