Cum STERGI STAMPILA de pe OU. Ce inseamna CODURILE de pe OU.

Ouale din magazine sunt stampilate. Stampila de pe ouale din magazine este in sine un cod. Un cod stampilat pe oua pentru a informa consumatorul despre proveniența acestora.

Iata cum se scoate stampila de ou pentru a face niste oua vopsite perfect. Cel mai bine stampila de pe ou se scoate cu putina acetona. Sau daca nu aveti acetona, puteti lasa oul in otet in jur de 2 minute dupa care puteti sterge stampila de pe ou frecand usor cu un burete de vase.

Si acum sa revenim la codurile de pe oua si la ce inseamna ele.

Codul 0 insemna ca ouale sunt produse ecologice, gainile au mancat furaje produse din cereale ecologice care nu au fost si stropite cu pesticide, organo-fosforice.
Cu ce  STERGI STAMPILA de pe OU

Codul 1 sunt pentru ouale provenind de la gainile crescute la sol cu iesire in aer liber, codul 2, la sol numai in hala, codul 3 pentru gainile crescute in "baterii".

Gainile care produc ouale cu codurile 1,2 si 3 maninca acelasi furaj.

Doua treimi din ouale produse in Romania provin de la gaini care sunt hranite cu vitamine sintetice si medicamente, iar adesea alimentatia acestora contine coloranti si furaje modificate genetic.

Dupa parerea unor nutritionisti, ouale cu cifra 3 sigur ne vor afecta sanatatea in timp, ducand la supra-ponderabilitate, obezitate si alte afectiuni aferente acestora.

De aceea este bine ca oamenii sa invete sa citeasca stampila de pe oua si sa cumpere numai oua stampilate cu 0 sau 1.

Este bine de stiut ca oul alb are mai multi acizi grasi decat oul brun. Ouale albe au o cantitate mai mare de grasime. Ceea ce nu este neaparat rau.

Si  daca tot am amintit de modul in care se sterge stampila de pe oua, si despre ouale ecologice. aflati ca exista si metode eco (naturale) pentru vopsirea oualor.

Culori naturale pentru oua vopsite

- Rosu: suc de sfecla cruda, coaja de crusin si frunze de soc, coji de ceapa rosie, afine, zmeura, coaja de mar paduret.

- Galben: coji de portocale, lamai, morcov, seminte de telina si chimion care dau culoarea galben pai, sofranul da galben intens; coji de musetel si nuca.

- Verde: fiertura de urzici sau de spanac

- Albastru: flori de viorele fara peduncul , mure, strugure;

Cu cat plantele se fierb mai mult cu atat culoarea va fi mai intensa.

Sumar articol: ce inseamna stampila de pe ou, oua vopsite cu colorant alimentar, oua vopsite natural de paste, sterge stampila de pe ou, 
MAI POTI CITI