Tratament balnear gratuit in 2016. Bilete pentru 59.641 de locuri pentru tratament balnear.

Veste buna pentru pensionari la inceput de 2016. In acest an pensionarii vor beneficia de aproximativ 60.000 de locuri pentru tratament balnear gratuit, mai exact 59.641 de locuri pentru tratament balnear, bilete gratuite finantate de la bugetul statului.

Este bine de stiut ca Romania beneficiaza de o retea bogata de statiuni balneare, care trateaza o multitudine de afectiuni, de la cele reumatismale si articulare, neurologice, cardiovasculare, respiratorii, digestive, hepato-biliare, renale sau ginecologice, dermatologice, oculare, post-traumatice si post-operatorii, pana la boli endocrine, metabolice si de nutritie, pareze si paralizii, varice, boli ale sângelui, anemie, astenie, alergii, depresii, nevroze, surmenaj fizic si intelectual sau boli profesionale.

Numarul de bilete de tratament balnear gratuit, 59.641,  este identic cu cel de anul trecut.

2016 bilete gratuite tratament balnear casa de pensii

Pana la o cota de 15% din aceste locuri se pot acorda gratuit, în functie de elementele specifice care îndreptatesc un solicitant pentru asemenea locuri sa aiba acces la un tratament balnear gratuit.

Locurile pentru tratament balnear din 2016 vor fi repartizate în 19 serii, durata sejurului fiind de 16 zile.

Pretul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.

Casa Nationala de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii si deconteaza costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat pe anul 2016.

In anul 2015 a fost asigurat acelasi numar de biletele de tratament balnear prin unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP). In anul 2015 s-au contractat, in total, 223.592 bilete de tratament balnear.