DEFAIMAREA pe FACEBOOK amenzi enorme. Defaimezi pe Facebook esti bun de plata!

Ce este "legea defaimarii pe facebook"? O prostie legislativa menita sa apere cateva posterioare de politicieni care fac alergie la critica!

Lega Defaimarii Sociale a primit aviz favorabil in Comisia Juridica si Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor.

Cum se stie ca deputati din aceste doua comisii sunt cei mai 'destepti' din Univers, cu siguranta ca Legea Deafimari va fi aprobata rapid de Camera Deputatilor.

Amenzile pentru defaimarea pe Facebook au fost modificate. Astfel, s-a marit amenda pentru defaimari aduse unui grup social de la maximul de 60.000 lei, la o amenda maxima de 100.000 de lei.

De asemenea se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca defaimarea vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, daca defaimarea sociala vizeaza un grup de persoane sau o comunitate.
legea defaimarii pe facebook amenda daca defaimezi pe facebook

Aceste amenzi se vor aplica oricarei defaimari facute in spatiul public, inclusiv in presa si pe retelele de socializare, cum ar fi Facebook.

Amenzile pentru defaimarea sociala se vor aplica printr-o decizie a unui departament special creat in cadrul Comitetului National pentru Combaterea Discriminarii, fara o decizie a unei instante.

Referitor la aceasta Lege a defaimarii sociale (supranumita si legea defaimarii pe Facebook, ca doar romanul sta pe FB toata ziua si nu pe Twitter) fost Presedinte Traian Basescu, invitat fiind la televiziunea B1, a spus ca din momentul promulgarii 'legii defaimarii', Romania va fi pusa in aceeasi oala cu China, cu Federatia Rusa si Turcia.

Tot acesta a adaugat ca proiectului 'legii defaimarii pe Facebook' trebuie întors în Parlament de actualul Presedinte.

SI mai mult chiar, Basescu a tinut sa sublineize ca: "... asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineata pana seara. (...) Intotdeauna am avut credinta ca mai devreme sau mai târziu, eu cred ca mai devreme deja, defaimarea gratuita nu va mai prinde la români. Ori, asta este forta unui popor, cand defaimatorii nu mai au succes".

Asadar este evident ca perceptia asupra acestei infame legi a defaimarii este ca aceasta este special facuta de mustaciosul Dragnea Liviu pentru a se apara impotriva defaimari online si mai precis a defaimarii pe Facebook!