BIOGRAFIA SIMONA POPE Jurat la "Bake Off Romania" CV de maestru cofetar

Simona Pope este unul dintre cei trei jurati de la show-ul culinar "Bake Off Romania". Rezumata biografia Simonei Pope ar fi aceea de adevarat artist cofetar scolit in Franta.

Alaturi de Simona Pope, alti 2 jurati Alex Stan si Tudor Constantinescu vor cauta persoana care sa merite titlul de: "Cel mai bun cofetar amator din Romania".

Dar sa revenim la CV-ul de maestru cofetar al Simonei Pope.

Conform wiki-ului profesional Simona Pope este o artista, care si-a concentrat atentia si talentul pe latura estetica in cofetarie, asta in timp ce pictura si desenul sunt doua pasiuni conexe care o ajuta sa isi cultive constant imaginatia artistica.
simona-pope-biografie-maestru-cofetar

Simona Pope este o fire ambitioasa si perfectionista, care a avut rezultate remarcabile in domeniul cofetariei intr-un timp foarte scurt, castigand doua medalii, de argint si bronz, la Cupa Mondiala de Gastronomie din Luxemburg.

Si ca sa va faceti o parere despre importanta acestui concurs culinar international, trebuie sa stiti ca in 2015, la Cupa Mondiala de Gastronomie din Luxemburg au participat peste 100 de echipe (nationale, juniori, regionale si catering) formate din peste 1.000 profesionisti de pe 5 continente care si-au etalat calitatile teoretice si practice.

Dupa cum spuneam in inceputul scurtei biografii, Simona Pope este scolita in Franta.

Perioada petrecuta în Franta pentru studii si practica, a transformat-o pe Simona într-un adevarat expert cofetar.

Simona isi reaminteste cu mare placere ca perioada de studiu a fost foarte frumoasa.  A vizitat Franta si a învatat ce înseamna cu adevarat cofetaria, cum se integreaza materia prima într-o reteta, chimia din spatele oricarei retete de cofetarie.

A lucrat apoi cu un Chef chocolatier, alaturi de care a facut demonstratii de decoruri din ciocolata, pentru public.

In mare Franta a fost apogeul carierei Simonei Pope, stilul lor de viata au facut-o sa isi doreasca sa faca cofetarie.

Si nu numai arta cofetariei a cucerit-o pe Simona. In viziunea Simonei Pope, bucataria urbana are la baza retetele traditionale puse în practica cu ajutorul tehnicilor moderne din gastronomia internationala.

Si tot pe meleaguri straine Simona Pope a invata arta culinara inseamna rigoare, concentrare, perseverenta, dorinta si abia la sfarsit satisfactie.

A invatat ca fara a intelege materiile prime, felul in care interactioneaza ele, nu poti avansa.

A invatat ca daca stai inchis in casa, nu poti avansa.

Un film, o carte, o plimbare in natura, orice te poate inspira.

In Franta, Simona Pope spune, sincera, ca inveti ca meseria de cofetar este o mandrie si ca este o meserie care te poate implini.

Asadar nu ratati, incepand cu 29 februarie, "Bake Off Romania" show-ul culinar care va aduce in casele romanilor, o gazda fermecatoare, un decor de poveste, trei jurati specializati in cofetarie si patiserie, cele mai interesante probe si cele mai inedite retete de deserturi.