128 parlamentari PNL vor sa-i PEDEPSEASCA pe cei care nu fac investigatii MEDICALE preventive.

Amenintarea cu amenzi a bolnavilor de cancer starneste revolta, intr-un an electoral.  Un proiect lege care este de la bun inceput neconstitutional provoaca un imens scandal ! Art. 34, alin (1) din Constitutia României: "Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat."

Masura (preventia) este necesara, dar nu si o noua institutie care sa toace in gol banii de la buget. In Romania exista suficiente reglementari de preventie, dar nici un decident politic nu a dorit sa le aplice!

Institutul National de Sanatate Publica are toate parghiile necesare pentru a face preventie sanitara, dar ex-ministrul Nicoalescu a fost printre cei care au pus mana la "demolarea" lui.
Eugen-Nicolaescu-biografia-unui-contabil-care-se-vrea-doctor

Obligativitatea asiguratilor pentru niste cretinitati este impotriva constitutiei si oricum nu are aplicare decat pentru furtul banilor publici de catre instrumente private arondate unde trebuie.

128 de parlamentari PNL îsi propun sa-i oblige pe romani sa faca investigatii medicale preventive.

Un proiect de lege prevede ca toate controalele si analizele facute pentru a se depista riscul de boala ar urma sa fie platite din bugetul de stat. În schimb, cei care refuza ar urma sa îsi plateasca singuri tratamentul, daca se vor îmbolnavi.

PNL se gândeste doar la cei bogati, nu si la omul de rând, care poate nu îsi permite sa plateasca medicamentele. Cu ace?ti oameni ce facem? Ii lasam sa moara în chinuri pentru ca nu au ajuns la controalele de preventie?

Unii cetateni au lansat o petitie prin care cer respingerea acestui proiect aberant de lege.

Petitia, intitulata "Parlamentari, respingeti legea Alinei Gorghiu'', a fost lansata pe internet si face apel la partidele parlamentare sa respinga proiectul de lege initiat de Gorghiu si gasca de PNL-isti pusi pe devalizarea bugetului sanatatii.

Contabilul Nicolaescu este o catastrofa! Dupa faimoasele sale analize "gratuite" in valoarea de 170 milioane de Euro, care s-au dovedit un esec, ( laboratoare efectiv "tipareau" pe banda rulanta rezultatele analizelor), acum vine cu alta idee "geniala".

Ia-le banii oamenilor prin impozite, dupa care ia-le dreptul la tratament.

Premiere prin puncte pentru cei care participa la competitii sportive? Adica unii vor fi mai egali, prin lege, decat ceilalti.

Na belea ca trebuie sa ne legitimam si la club sportiv. Dar ce vor face cu un batran care abia merge? Ce sport trebuie acesta sa faca? Sahul e considerat sport? Dar "popa prostu" ?

Si daca fac sport jucand fotbal cu prietenii si imi rup un picior, se considera starea mea de sanatate inainte sau dupa ce mi-am rupt piciorul facand sport?

Adevarul este de fapt ca in loc de finantarea unor programe de preventie si screening, se înfiinteaza o noua agentie - Agentia Nationala de Preventie în Sanatate -, cu costurile de functionare aferente, care va avea un buget de minimum 700 de milioane de euro (minimum 0,5% din PIB), conform Art. 6 alin. (4).

Asadar o noua clientela politica sta în asteptare visand la banii pe care ii vor lua din si asa saracul buget al CNSAS.

Hotie pe fata deghizata in facere de bine!

Si parafrazand o vorba veche "Sa nu ii crezi pe PNL-isti nici atunci cand iti fac daruri!"