Treceți la conținutul principal

Vremea CRACIUN 2015. Va NINGE de CRACIUN? Prognoza meteo de Sarbatori 2015.

Hmmm... prognoza meteo de Craciun 2015 nu este una prea imbucuratoare. Vremea de Craciun 2015 nu va fi o vreme de Craciun adevarat. Cine isi doreste zapada de Craciun 2015 si Revelion 2016 ar fi bine sa mearga in Transilvania, pentru ca in restul Romaniei s-ar putea sa aiba nevoie mai degraba de ochelarii de soare. Asadar vremea de Craciun 2015 va fi una FARA ZAPADA!

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Daca in centrul si nordul Romaniei vom avea temperaturi obisnuite pentru luna decembrie, in sud -stul, sudul si vestul tarii ar putea fi o vreme mai calda decat in mod normal.
craciun 2015 vremea la munte prognoza meteo maramures

Vremea de Craciun 2015 la Munte Pana pe 24 decembrie 2015 meteorologii nu estimeaza aparitia precipitatiilor, chair daca ulterior, pe fondul vremii usor mai calde decat in mod obisnuit, se pot semnala la nivel local lapovite si ninsori slabe in zona înalta, chiar si ploi slabe, trecatoare, la altitudini mai mici.

Vremea de Craciun 2015 in Transilvania In perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decada a lunii decembrie, respectiv o medie regionala de 1...4 grade ziua si -5...-2 grade noaptea.

Incepând din data de 18 decembrie, vremea se va încalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4...9 grade si minime de -2...2 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, însa cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei.

Temperaturile minime vor fi permanent sub -3 grade, iar în cele mai reci nopti (în jurul datei de 20 decembrie), media regionala va atinge -7 grade. Asemenea valori temice diurne si nocturne caracterizeaza o vreme apropiata de normalul termic al perioadei.

Nu sunt estimate decât precipitatii slabe, mixte, posibile în unele zile din a doua parte a intervaluluii de prognoza.

Vremea de Craciun 2015 in Maramures

Pornind de la -1 grad pe 16 decembrie 2015, media maximelor diurne va urca spre 4 grade pe 19 si 20 decembrie, apoi va scadea, ajungând cu putin sub 2 grade în zilele de 24 si 25 decembrie, pentru ca ulterior sa creasca usor.

Media minimelor nocturne se va mentine în prima saptamâna între -7 si -5 grade, iar apoi se va situa între -5 si -3 grade. In aceste conditii, în intervalul de prognoza meteo regimul termic specific acestei regiuni va fi apropiat de cel normal pentru a doua jumatate a lunii decembrie.

Pentru ultimele zile din intervalul de referinta este estimata o scadere a temperaturilor, însa acestea nu vor coborî sub limita normala a datei.

În perioada 16-19 decembrie 2015 vor fi precipitatii mixte, cu caracter temporar si slabe cantitativ. Apoi, o crestere a probabilitatii pentru precipitatii este estimata dupa data de 22 decembrie 2015.