Tipuri de cozonaci pentru Craciun: pufosi cu nuca pana la cozonaci moldovenesti

Tipuri de cozonaci pentru Craciun scurta lista de retete de cozonac cu mare trecere printre romani. Cu siguranta exista mult mai multe tipuri de cozonaci, insa majoritatea lor reprezinta diverse retete mai mult sau mai putin modificate fata de retele principale de cozonaci enumerate mai jos.

- reteta de cozonac moldovenesc cu nuca

- reteta de cozonac pufos

- reteta de cozonac cacao si nuca

- reteta de cozonac rapid cu nuca

- reteta de cozonac ardelenesc
retete cozonaci de craciun cu nuca si cacao pufosi si moldovenesti

- reteta de cozonac neframantat

- reteta de cozonac secuiesc

- reteta de cozonaci opariti

- reteta de cozonaci ca la mama acasa

- reteta de cozonaci babani culinar

- reteta de cozonaci pufosi cu nuca

Cozonacul este o prajitura traditionala româneasca si bulgareasca (bulgara kozunak), fiind în mod traditional gatita de Paste si Craciun.

Aluatul de cozonac este cam acelasi in toata Romania. Ingredientele principale fiind faina, laptele, zaharul, ouale, untul, drojdia, si pentru un gust mai placut se adauga coji rase de lamâie sau/si portocale.

Insa pe parcursul evolutiei bucatariei romanesti unele retete de cozonac au suferit modificare specifice zonei geografice de origine.

Cozonacul ardelenesc daca ar fi sa il comparam cu reteta de cozonac moldovenesc este un preparat culinar mai simplu si mai usor de facut.

Asta in timp ce un cozonac moldovenesc traditional necesita o munca mult mai elaborata, tehnici culinare precise, un timp mai indelungat de preparare... toate pentru a obtine in final un ADEVARAT COZONAC MOLDOVENESC pufos si delicios.

Oricare ar fi reteta de cozonac de Craciun, daca nu aveti o minima experienta in arta culinara, nu suportati gramajele exacte si nu aveti rabdare si dexteritate, atunci mai bine cumparati din magazine un cozonac! Oferta este mai mult decat generoasa!
-->