Treceți la conținutul principal

Deschidere MUZEUL Orasului Sinaia - Palatul Florescu-Stirbei devine Muzeul Orasului Sinaia

Dupa mari eforturi Primaria Orasului Sinaia si Centrul Cultural „Carmen Sylva“ inaugureaza joi, 17 Decembrie,2015 „Muzeul Orasului Sinaia“.

Muzeul Orasului Sinaia functioneaza in Palatul Florescu-Stirbei, în prezent cea mai veche cladire a orasului, construita în anul 1875.

Istoria  Palatului Florescu-Stirbei din Sinaia este consemnata in arhive odata cu planul de sistematizare din anul 1930.

In planul de sistematizare al Sinaii din 1930, intocmit de arhitectul Paul Smarandescu, acestui Palat i se rezerva un viitor stralucit: acela de Palat Administrativ al orasului. Ironia istoriei a vrut ca destinul sau sa fie cu totul altfel.
MUZEUL ORASULUI SINAIA PALATUL STIRBEY SINAIA

In perioada comunismului, aici a functionat Casa Pionierilor.

Dupa anul 1989 pana în anul 2008, Palatul Florescu-Stirbei a fost sediul Finantelor Publice.

Incepând cu data de 18 decembrie, Muzeul Orasului Sinaia se deschide publicului larg.

Cei care vor trece pragurile cladirii Palatului Florescu-Stirbei, inscrisa pe listele patrimoniului national, vor regasi pagini din istoria orasului Sinaia, vor putea admira Salonul aristocratic, pe cel dedicat personalitatilor, sporturilor, cercetasilor, cadrului natural, si altele. Se vor putea bucura, de asemenea, si de expozitii temporare.

Program de vizitare Muzeul Orasului Sinaia: miercuri, joi, vineri: 11.00-18.00, sâmbata: 11.00-20.00, duminica: 10.00-16.00.

Pretul biletului de intrare este de 10 lei/persoana, iar locuitorii din Sinaia, elevii si pensionarii vor plati doar 5 lei.

Sinaia este un oras special, cu o istorie pe masura. Aceste lucruri au stat la baza deciziei noastre de a crea un spatiu expozitional prin care sa ne prezentam parte din identitatea locala. Turistul roman si strain are acum prilejul sa descopere Sinaia dincolo de cadrul natural si de povestile cu regi si regine. Datorita contributiei tuturor celor care au înteles importanta acestui muzeu si au donat diverse piese, amintiri de familie, obiecte cu importanta sufleteasca si materiala, totodata, am reusit sa reconstruim parte din cultura si istoria orasului nostru” a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia, cel care a initiat si sustinut construirea acestui spatiu cultural necesar orasului.