SPUMA acustica din Polyurethane din Colectiv a UCIS in lume SUTE de oameni

Spuma acustica izolatoare din Club Colectiv este vinovata de moartea a sute de oameni in toata lumea. 

Iata alte doua mari tragedii intamplate din cauza acesti spume confectionata din Polyurethane care este denumita de pompierii americani "BENZINA SOLIDA".

In data de 20 februarie 2003 in West Warwick, Rhode Island, intr-un club de noapte au murit 100 de oameni din cauza aceleasi spume izolante care a ars toata in doar 3 minute. Prezenta unei statii de pompieri aflate la doar o strada departare nu a ajutat cu nimic, deoarece incendiul a fost intens si extrem de rapid.

La fel ca si la Bucuresti, in clubul Colectiv,  in tragedia din Rhode Island trupa care concerta a folosit efecte pirotehnice.

spuma acustica izolatoare criminalul letal din club colectiv

Deasemenea in 2004 la Buenos Aires, Argentina, 200 de oameni care participau la o petrecere de Revelion au murit intr-un club tot din cauza acestei spume din Polyurethane care se dovedeste un pericol extraordinar.

Pe 27 ianuarie 2013 in Brazilia, in clubul Kiss tot din cazua spumei acustice din polyurethane si a folosirii artificiilor in spatiu inchis au murit 242 oameni si alti  630 au fost raniti. Circa 90% dintre victime au murit din cauza inhalarii fumului. 180 de morti au fost scosi din baile clubului unde se refugiasera crezand ca sunt in siguranta.

Spuma acustica din polyurethane arde rapid si produce caldura intensa, un fum gros si gaze toxice, iritante si inflamabile la randul lor.

Cel mai importan gaz care apare in urma arderii spumei acustice izolatoare este monoxidul de carbon-carbon monoxide. Apoi descompunerea termica a spumei de polyurethane duce la producerea de benzen, toluen, oxid de azot, acetona, propan, si acid cianhidric,

Acest acid cianhdric se spunea in cazul evenimentului din America ca i-a ucis pe participantii la concert inainte ca focul sa ii cuprinda.

Asdar, daca Clubul COLECTIV era in regula cu masurile de PSI, daca nu se folosea aceasta spuma acustica atunci cu siguranta tragedia ar fi fost daca nu evitata, cel putin nu aveam parte de un numar atat de mare de victime.

Spuneti NU folosirii acestei spume polyuretanice! Militati pentru interzicera utilizarii ei cu desavarsire!
MAI POTI CITI