Oferta cazare la PENSIUNEA CARDINAL in centrul orasului SIBIU,atractii turistice si mancare ardeleneasca

Pentru cei care vor sa petreaca Sarbatorile de iarna la Sibiu (Revelion sau Craciun) ori poate vor doar un City Break reusit iata povestea unei Pensiuni de Top din Sibiu.

SIBIU vechiul HERMANNSTADT cu o vechime ce dateaza din secolul al XIII-lea. Atunci a fost intemeiata asezarea HERMANNSTADT pe malul lacului CIBIN in aproprierea asezarii romane CEDNIC. La 1366 SIBIUL este ridicat la rang de ORAS IMPERIAL Un oras deosebit si atunci dar si in vremurile moderne. In aceste locuri a avut loc vestita batalie de la SELIMBAR, aici MIHAI VITEAZUL alunga familia BATHORY.

SIBIUL si-a pastrat nealterata frumusetea, stilul arhitectonic,cladirile iar oamenii locului sunt proverbiali pentru ospitalitate. Nu degeaba a fost orasul CAPITALA EUROPEANA. Aici la SIBIU se refugiaza mii de turisti romani si straini si multe din vedetele noastre. In imprejurimile SIBIULUI ANDREEA ESCA si ai sai parinti si-au cumparat case. Si daca vrei o vacanta relaxanta trebuie sa ajungi la SIBIU.

terasa restaurant casa cardinal sibiu

Am ales sa mergem la PENSIUNEA CARDINAL de pe strada JUSTITIEI (in trecut cunoscuta sub numele de KIRCHE STRASSE, adica STRADA BISERICII).

Pensiunea CARDINAL este asezata in CENTRUL VECHI al orasului. De aici poti vizita principalele atractii ale orasului si te poti relaxa la terasele din imprejurimi. Asta daca vrei diversitate. Altfel sibienii si turistii vin la RESTAURANTUL PENSIUNII CARDINAL faimos pentru portiil uriase de mici, ciorba de burta sau mix grill de pui, porc si vita.

Patronii PENSIUNII CARDINAL sunt oameni amabili, sufletisti si ne-au povestit cate cava din istoria acestei pensiuni. Lucru mai rar intalnit. De aceea familia CHIRCA a ajuns sa fie iubita si respectata de turistii straini si romani.

Nu iti vine a crede ce preturi sunt aici. Cea mai buna oferta de cazare in conditii de confort la preturi accesibile. Iar locatia pensiunii face si mai multi bani. Situata in centrul orasului este o bucurie pentru  cei ce poposesc la CARDINAL, pensiunea CARDINAL de pe strada JUSTITIEI.

Cam imediat dupaREVOLUTIA din1989 proprietarii au cumparat imobilul interbelic de pe strada JUSTITIEI format din parter, eta si doua corpuri.

Pensiunea este asezata in zona de protectie a BISERICII ORTODOXE ROMANE numita BISERICA BUNA VESTIRE si BISERICA{DIN GROAPA} Dupa 1991anul cand a fost cumparta cladirea si pana in zilele s-a tot reamanenajat si au avul loc felurite transformari. PENSIUNEA CARDINAL a fost inaugurata in 2009.

In 1992 a fost amenajat un minibar urmat de o sala de biliard in 1994. In 1995 aici era o sala de jocuri mecanice care se va inchide in 1998 din cauza taxelor mult prea mari care trebuiau platite catre stat. In 1999 incepe constructia bucatariei si a unui minirestaurant de 40 de locuri.

cazare 2013 pensiunea cardinal din sibiu camere

In 2000 incepe reorganizarea saloanelor si se construiesc grupurile sanitare. Glorios isi incepe constructia terasa de vara cu 7 mese la inceput. In 2007 cladirea cu parter,sibsol si etaj intra in renovare.

Astazi PENSIUNEA CARDINAL isi asteapta turistii in camere DOUBLE si SINGLE si SUITES deosebite. Mobila, lemn, finisaje , decoratiuni ce emana simplitate, eleganta si rafinament.

CAMERELE 1, 2 ,3, 4 sunt CAMERE DOUBLE  Pretul este de 175 lei/noapte.

Pentru o CAMERA in REGIM SINGLE pretul unei nopti de cazare este de 129 lei/noapte.

CAMERA 5 este DOUBLE TWIN iar pretul unei nopti de cazare este de 175 lei/noapte.

La SUITES (apartamente ) pretul unei nopti de cazare este de 198 lei/noapte. Apartamentele sunt la camerele 6, 7, si 8.

E bine de stiut ca acestea sunt preturile, exceptie fac zilele de SARBATORI, CRACIUN si REVELION.
Se asigura o reducere de 50% pentru sejururi de 5 nopti si la grupuri de minim 23 de persoane.

Asa cum v-ati dat seama PENSIUNEA CARDINAL are 8 camere. Buna sa asigure intimitate si o relaxare intr-un cadru natural. Stiati ca se pastreaza planurile de construire a orasului.

SIBIUL este plin de atractii turistice si se mandreste cu un CENTRU VECHI la fel de frumos ca al orasului VIENA. Strainii sunt indragostiti de ceea ce are de oferit acest oras la nivel derecreere, distractie si entertainement. Dar SIBIUL are un primar cu bune relatii in strainatate si nu este de trecut cu vederea ca orasul are parte de o PROMOVARE asa cum merita. Si se baga bani in evenimente culturale, festivaluri de jazz, teatru,precum si concerte ale celor mai bune formatii si al celor mai in voga artisti.

Cateva cuvinte si despre atractiile culturale pe care le putem vedea in SIBIU.

BISERICA DIN GROAPA (BISERICA ORTODOXA BUNA VESTIRE) este construita in stil baroc cu ornamente felurite si picturi ce apartin vestitului pictor NICOLAE BRANA.

BISERICA si CIMITIRUL DIN GROAPA au o vechime mare iar CIMITIRUL DIN GROAPA este chiar mai vechi decat BISERICA DIN GROAPA.

imagini apartamente casa cardinal sibiu

BISERICA DIN GROAPA a fost construita in 1788-1789 si a fost refacuta in 1802-1803. Este o biserica de tip SALON si are trei nivele. Frumusetea bisericii o aseaza intre primele trei biserici ale orasului SIBIU. Este situata in aproprierea citadelei de aparare a orasului si a fost construita dupa un plan renascentist.

Nu trebuie sa ratati o vizita a PALATULUI DE JUSTITE, A PRIMARIEI, a TEATRULUI DE STAT DIN SIBIU. Daca faceti o vizita la BISERICA DIN GROAPA veti afla ca in acest loc se odihnesc cateva mari personaliati romanesti.

Ctitorii bisericii STANA PETRU LUCA, fiica PAUNA, HAGI CONSTANTIN POPP. VASILE MOGA (1774-1845) a fost primul EPISCOP ORTODOX ROMAN al TRANSILVANIEI.

MITROPOLITUL si ARHIEPISCOPUL MIRON ROMANUL (1874-1894), IOAN METIANU, MOISE FULEA director al SCOLII NATIONALE ROMANESTI din ARDEAL,  sunt personalitati marcante cu care se mandresc sibienii. Si nu ratati o vizita si la CASA PAROHIALA.

Daca veti ramane impresionat de arhitectura pensiunii CARDINAL atunci sa stiti ca la realizarea acesteia au contribuit arhitectii IOAN BUCUR, MIHAI POPA si domnul RAZVAN POPA, toti buni prieteni cu proprietarii pensiunii. Si este imbucurator sa vezi ca mai exista oameni, ardeleni adevarati care nu ii uita pe cei care au contribuit la realizarea arhitecturi si a restaurarii folosindu-se si de planurile istorice.

SIBIUL ramane in topul celor mai frumoase orase ale ROMANIEI si aici oricine are parte de o vacanta minunata. Iar familia CHIRCU,proprieatarii pensiunii CARDINAL iti vor arata ce inseamna ospitalitatea si omenia ardelenilor.

Iata adresa unde ii gasiti.
PENSIUNEA CARDINAL SIBIU
STRADA. JUSTITIEI nr.9.
TELEFON: 0269 214814-RECEPTIE
FAX:0269 214814