Biografie Cristina Guseth de la Freedom House Romania la Ministru al Justitiei

Scurta biografie Cristina Guseth ong-ista cu studii de PR marketing ajunsa sefa Ministerului Justiei in guvernul Ciolos.

Cristina Guseth, directoarea Freedom House, ONG finantat de miliardarul George Soros, este propusa de premierul Dacian Ciolos la Ministerul Justitiei. Cooptata in Fundatia Soros in 1990, Cristina Guseth este o apropiata a fostului ministru al justitiei, Monica Macovei.

In anul 2005, Freedom House a primit 40.000 euro de la Ministerul Justitiei condus de Macovei, pentru un audit folosit la schimbarile majore produse in PNA actualul DNA.

Conform CV-ului Cristina Guseth este din 1998 directorul fundatiei Freedom House Romania, unul dintre ONG-urile cu mare credibilitate in zona de integritate si politici anti-coruptie.
Cristina-Guseth-biografia-ministrului-justitie-finantat-de-soros

Este specializata în relatii media, management de criza si PR marketing.

Cristina Guseth a absolvit in 1983 Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnica Bucuresti. Dupa Revolutie Guseth a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).

Iar între 2005 si 2007 a fost managerul de proiect pe relatii media pentru delegatia Comisiei Europene la Bucuresti.

E decorata cu Ordinul National de Merit, in grad de ofiter.

A initiat si coordonat programe de pregatire pentru jurnalisti si manageri de presa si a coordonat programul scolii BBC in Romania.

Freedom House Romania organizeaza concursul "Tanarul Jurnalist al Anului", prin care sustine jurnalismul de investigatie, potrivit prezentarii de pe site-ul organizatiei.

Intre 2005-2007, Guseth a coordonat relatiile media ale Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.

Freedom House, ONG-ul Cristinei Guseth e finantata oficial de: Ambasada Frantei în România, Ambasada Marii Britanii si a Irlandei de Nord în Romania, Ambasada Regatului Olandei în Romania, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, American Cultural Center, The Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST), Agentia pentru Strategii Guvernamentale Comisia Europeana, OLAF, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, USAID, U.S. Department of State.

Printre sponsorii Freedom House se numara: British American Tobacco, Glaxo Smith Kline, Ogilvy, Philip Morris.

Ca amanunt picant din biografia ministrului Cristina Guseth, va spunem ca aceasta a facut in anul 2003 o plangere dupa ce ar fi fost tinuta cu forta intr-o casa de schimb valutar din statiunea Neptun si obligata sa schimbe o bancnota de 50 de dolari.