CONACUL APAFI de la MALANCRAV Oferta Unica de cazare si relaxare gratie PRINTULUI CHARLES al MARII BRITANII

Daca vreti sa traiti o experienta deosebita e timpul sa va ganditi sa petreceti o vacanta de care nu ati mai avut parte pana acum. Sunt sigura ca foarte putini dintre voi, dragilor si dragelor, nu ati mai petrecut un sfarsit de saptamana la un conac romanesc. Gratie eforturilor PRINTULUI CHARLES DE WALES a MARII BRITANII si a FUNDATIEI pe care o patroneaza conacele romanesti au prins viata.

Astazi va invit sa cunoastem impreuna CONACUL APAFI din MALANCRAV judetul SIBIU. Un conac care respira istorie si care merita din plin atentia noastra. Ce pacat ca avem locuri si zone rurale atat de minunate si nu facem nimic sa conservam natura si cladirile, conacele vechi boieresti, castelele romanesti. Va invit intr-o incursiune in timp.
CONACUL APAFI de la MALANCRAV

Doamnelor si domnilor , CONACUL APAFI, o mandrete de CONAC!

Cum ar fi sa bei o cafea si o limonada intr-o gradina adevarata, sa vezi o livada de pomi fructiferi si sa manaci ceva usor, sa respiri aer proaspat si sa dormi precum o faceai in copilarie?

Toate acestea sunt posibile daca alegi sa te bucuri de cateva zile sau si mai mult de ce nu, la CONACUL APAFI.

Sa pornim spre SIBIU orasul care arata din ce in ce mai occidental. De la SIBIU mai parcurgi citiva kilometri pana la MALANCRAV.

Aici la MALANCRAV vei gasi mandretea de conac APAFI.

Conacul APAFI este situat pe VALEA HARTIBACIULUI si are o vechime de peste 600 de ani. A fost construit de MIHALI APAFI , de familia REGALA APAFI.

MIHALI APAFI a fost DOMN al TRANSILVANIEI. Lumea vorbeste de multiplele schimbari suferite  de conacul APAFI insa doar cei care cunosc foarte bine istoria conacului spun ca schimbarile de care s-a tot vorbit au avut loc  DOAR in documente.

Cine a visat vredata sa stea intr-un veritabil CONAC  construit in sec al XV-lea are acum are aceasta ocazie. Intr-un singur an la conacul APAFI au fost 1400 de turisti. Si daca va spun ce preturi sunt nu o sa va vina a crede. Ne dorim sa mergem in strainatate si aici in tara noastra sunt locuri minunate nevazute si neexploatate. Unde sa mergeti afara sa vedeti un CONAC? SI daca il gasiti cazarea este extrem de scumpa.

CONACUL APAFI de la MALANCRAV FOTO

Ganditi-va ca aceste conace ii sunt pe plac ALTETEI sale PRINTUL CHARLES al Marii BRITANII. Si daca nici ALTETA sa nu are gusturi... Zi de zi cu exceptia vacantelor locuieste in ditamai palatul.

Romanii au incercat dupa REVOLUTIE sa renoveze conacul APAFI si dupa indelungi straduinte au lasat totul balta in dulcele stil balcanic. CONACUL APAFI era o ruina in anul 2000.

Adevarata restaurare s-a efectuat prin bunavointa PRINTULUI CHARLES DE WALES al MARII BRITANII, a FUNDATIEI MIHAI EMINESCU TRUST patronata de domnia sa si a specialistilor britanici.

O munca indarjita  si atentie deosebita acordata detaliilor si CONACUL APAFI arata ca odinioara. A fost inaugurat in 2007 si a intrat in circuitul turistic. Specialistii britanici au dorit sa respecte planurile initiale ale conacului.

CONACUL APAFI are 5 dormitoare, o biblioteca veche ce contine carti rare si valoroase.

O parcare astepta masinile turistilor si autobuzele. Exista chiar si o bucatarie unde se gateste turistilor la cerere.

Se plateste cazarea pe noapte iar mesele se platesc separat.Gradina conacului poate gazdui de la evenimente pana la aniversari de familie, nunti si botezuri. Si gradina conacului a fost restaurata conform planului intial din secolul al XV-lea.

Personalul vorbeste engleza, germana si romana si este pragatit sa va satisfaca toate dorintele.

imagini camere CONACUL APAFI de la MALANCRAV

Cei care isi permit si sunt admiratori ai artei, istoriei si arhitecturii sunt asteptati sa faca  o DONATIE.

Pentru restaurarea conacului si a gradinii APAFI specialistii englezi au scotocit arhivele au facut drumuri si in UNGARIA si au luat sute de interviuri localnicilor. Au cumparat unele elemente de decor pentru mobilarea conacului iar altele au fost primite ca donatie.

CONACUL APAFI a fost cumparat de CHARLES  PRINTUL prin intermediul fundatiei sale FUNDATIA MIHAI EMINESCU TRUST, de la BISERICA EVANGHELICA.

Inainte de REVOLUTIE pe locul conacului se tineau serate, petreceri si nunti in sat. Aici a fost CAMINUL CULTURAL. In anul 2003 a inceput reabilitarea conacului APAFI care a durat pana in 2007. In 2007 CONACUL APAFI a intrat in circuitul turistic si a fost redat publicului, romanilor si turistilor straini.

Strainii sunt impresionati de frumusetea deosebita a locurilor si de relaxarea de care se bucura de cate ori poposesc la CONACUL APAFI.

Unii manageri de la companiile multinationale si-au facut un obicei in a tine sedinte si teambuilding-uri  aici la APAFI. Angajatii merituosi se bucura de vacantele in Romania. E uimitor cum strainii au vrut sa redea frumusetea locurilor si nu au putut lasa conacul APAFI in ruina. Ei, englezii au facut la APAFI chiar si sapaturi arheologice, au facut cercetari tot ce trebuia pentru ca conacul sa isi recapete stralucirea de odinioara.

La conacul APAFI sunt 4 camerere DOUBLE si o camera SINGLE. Pretul cazarii pe noapte este de 68 euro. La cerere vi se poate gati micul dejun sau doar cina sau toate cele trei mese. Cred ca este pretul corect pentru a beneficia de cazare la un conac. Pentru grupurile de turisti se ofera reduceri.

Exista si un ghid care va poate introduce in istoria conacului si a locurilor.

O vizita la CONACUL APAFI se incheie  cu bucuria de a vedea un loc ce n-ar mai fi existat daca nu ar fi existat admiratia si  iubirea unui print pentru TRANSILVANIA pentru natura si obiceiurile traditionale ale satelor.

Dorinta de a ajuta la conservarea acestor locuri minunate l-au facut pe PRINTUL CHARLES al MARII BRITANII sa isi cumpere mai multe case in ROMANIA. Pentru asta printul a facut mai multe vizite particulare in tara noastra. Toata admiratia si respectul nostru!

Pentru cei care doresc sa ajunga la MALANCRAV in SIBIU si sa isi petreaca o vacanta la CONACUL APAFI ce aprtine de acum  PRINTULUI CHARLES va las si un telefon pentru ca dumneavoastra sa va faceti rezervarea vacantei.

TELEFON CONACUL APAFI :+40 745 924 558
MAI POTI CITI