ZILELE BUCURESTIULUI 2015: Program Concerte 18 si 20 septembrie Gara Baneasa

De la primul festival de muzica alternativa la Kid's City Zilele Bucurestiului 2015 va asteapta intre 18 si 20 septembrie sa sarbatoriti din plin 556 de ani de la atestarea documentara a orasului.

Zilele Bucurestiului 2015 reprezinta un sfarsit de weekend in care concertele si celebra Noapte Alba a Bucurestiului sunt doar cateva dintre atractiile pe care Primaria le-a pregatit in acest an.

Dar sa vedem care este programul Zilelor Bucurestiului 2015, ce trupe canta si la ce spectacole de lasere si muzica puteti participa in weekend-ul 18-20 septembrie.

Asadar, intre 19-20 septembrie are loc Noaptea Alba a Bucurestiului,  evenimentul mult asteptat de toti bucurestenii.

Bucurestiul devine, pentru o noapte, o imensa retea de instalatii interactive si instrumente audio-vizuale care il vor transforma intr-un teren de joaca.

program concerte zilele bucurestiului 2015 gara baneasa

Noaptea Alba a Bucurestiului va umple strazile cu animatii proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser si sunet, concert de muzica si pictura live, instrumente muzical-vizuale si tehnologii de ultima generatie ale unor artisti internationali si romani.

14 instalatii vor impanzi Centrul Vechi al Bucurestiului in Noaptea Alba de pe 19 spre 20 septembrie, printre care zmeiele majestuoase Les Luminéoles care vor fi inaltate la 30 de metri deasupra solului, peretii care vor putea fi „pictati” cu imagini video despre istoria Bucurestiului, cuburile muzical-vizuale ce invita participantii sa creeze si sa se exprime impreuna, instalatiile interactive de lumini si sunete Lights Contacts si boxele Street Sound ce genereaza un soundscape din sample-uri muzicale declansate de prezenta si miscarile trecatorilor.

Pentru amatorii de muzica, Zilele Bucurestiului ofera doua prilejuri de intalnire cu muzica si trupele favorite.

Astfel, sambata, 19 septembrie 2015, in Piata Constitutiei,  are loc evenimentul iMapp Bucharest 2015 un spectacol complex si complet de muzica si lasere. Fatada cladirii va fi personalizata si reinterpretata printr-o imagine 3D complexa ce anima prin forme si culoare suprafata cladirii de aproximativ 20.000 de metri patrati.

Seara va incepe cu un concert sustinut de Argatu’ & Friends, urmat de Suie Paparude ce va canta in deschiderea celebrei formatii de electro-swing PAROV STELAR.

De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scena iMapp Bucharest o coregrafie luminoasa interactiva, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

In Gara Baneasa va avea loc al doilea eveniment muzical: Sound & Vision, primul Festival de Muzica Alternativa 100% romaneasca

Intre 18-20 septembrie 2015 vor avea loc trei zile de festival, care se va desfasura pe doua scene pentru concerte live si DJ seturi.

Festivalul de Muzica Alternativa, Sound & Vision reprezinta o imbinare armonioasa de ateliere tematice, ultimele trenduri in arta vizuala urbana, 15 trupe alternative, artisti cu pedigree sau newcomers.

Program Trupe Sound & Vision Zilele Bucurestiului 2015 

Vineri 18 septembrie 2015
 • ROA
 • Silent Strike
 • Cred ca sunt Extraterestru
 • Fratii Grime
 • Jurjak
Sambata 19 septembrie 2015
 • The Mono Jacks
 • Toulouse Lautrec
 • Sophisticated Lemons
 • We Singing Colors
 • The Noise
Duminica 20 septembrie 2015
 • Monnlight Breakfast
 • Golan
 • Lucia
 • Temple Invisible
 • Hot Casandra
Accesul este liber si se face pe baza de invitatie. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa intrati online pe soundvision.ro si sa completi formularul de participare.

Intra 18-20 septembrie 2015, bucurestenii si turistii sunt invitati sa participe la reconstituirea atmosferei Bucurestiului de odinioara, printr-o serie de manifestari, precum Targul Bucurestiului, zona culinara, concerte, parada costumelor de epoca, „Bataia cu flori”, statui vivante, piese de teatru si spectacole de acrobatie si echilibristica.
MAI POTI CITI