Pareri tratament INTERFERON FREE pentru pacienti cu ciroza hepatica decontat de CNAS

O scurta parere despre INTERFERON FREE o terapie revolutionara care a ajuns si la noi in tara. Vesti bune pentru multi pacienti din Romania care urmau un tratament cu interferon.

4500 -5000 de pacienti cu hepatita C, fibroza hepatica si ciroza vor putea sa fie tratati cu cea mai noua terapie pentru hepatita C, interferon free.

In curand, pacientii cu hepatita C din Romania vor putea avea acces la terapia fara interferon, metoda de tratament care asigura o vindecare de peste 90%.

Autoritatile din domeniul sanitar estimeaza ca aproximativ 5.000 de pacienti cu ciroza hepatica vor putea beneficia de noua terapie cu interferon free, în prezent specialistii stabilind metodologia de acordare a tratamentului.
pareri tratament interferon free decontat cnas

Noul tratament INTERFERON FREE dureaza trei luni si costa cel putin 50 de mii de euro.

Profesorul Foster vorbeste despre medicamentele numite de medici „antivirale care actioneaza direct asupra virusului“ (direct-acting antivirals), „interferon-free“, adica fara interferon si, implicit, fara efectele secundare ale acestuia.

Tratamentul interferon-free include doar tablete care se administreaza de cale orala, are un timp de administrare mult mai scurt, de 12 saptamâni, si in general, si este mult mai bine tolerat decat terapia veche, avand efecte adverse mult scazute.

Asiguratii CNAS vor primi gratuit tratamentul Interferon Free, care altfel costa 50000 euro.

Marele avantaj al medicamentelor folosite in terapia Interferon Free, in afara de vindecare în proportie de 98 - 100%, este ca monitorizarea se face aproape fara costuri, doar la sfarsitul tratamentului se realizeaza o viremie.

Nu mai este nici un secret ca eficienta tratamentului administrat bolnavilor de hepatita C pana in prezent, respectiv interferon combinat cu ribavirina, este de sub 50%.

Mai mult chiar, în multe situatii cu raspuns pozitiv dupa urmarea terapiei conventionale cu interferon timp de un an, pacientii au recadere, deoarece virusul se reactiveaza.

In cazul tratamentului interferon free medicamentele din clasa DAA sunt concepute pentru a bloca înmultirea virusului hepatitic C în organism, practic, de a actiona direct asupra virusului, nu a sistemului imunitar, asa cum actionau tratamentele de pana acum.

In cadrul studiilor realizate de medicii de la Institutul Clinic Fundeni, s-a constatat ca eficienta triplei terapii (boceprevir sau telaprevir, adaugat combinatiei de interferon si ribavirina) depaseste 85%.
MAI POTI CITI