Atractii Turistice Viena: Demel & Sacher o cafenea de Top 10 din Austria pe care nu trebuie sa o ratati

Una dintre atractiile turistice ale Vienei, dincolo de muzee si alte obiective turistice, o atractie de top 10 este cafeneaua Demel & Sacher’s.

Explore and savour the sweet flavours of Vienna on board a Viking river cruise. From Sacher Torte to a Vienna coffee, temptation awaits you at the famed Cafe Demel.

Demel & Sacher’s este o cafenea care are o traditie de peste 100 de ani, ceea ce spune foarte multe.

Deschisa in 1887, cafeneua vieneza Demel este unul din motivele pentru care Viena este cunoscuta drept capitala produselor de patiserie din Europa si prezinta un meniu olimpic de peste 60 de feluri de patiserie in salile sale.

Celebrul tort de ciocolata in 5 straturi Ana precum si delicioasa ciocolata Sacher, sunt specialitatile casei.

Puteti degusta bunatatile locale de aici si apoi puteti incerca patiseria cafenelei hotelului Sacher, pentru a le compara.

Atractii Turistice Viena Demel  Sacher cafenele de lux

In prezent, la cafeneaua Sacher din Viena, concurenta hotelului Sacher, proprietate a familiei Demel, serveste prajitura ca si hotelul, cu specificarea ca reteta poarta numele Demel Sachertorte si e pastrata într-un seif.

De remarcat ca ambele cafenele insista asupra retetei originale, insa de obicei Demel iese in castig de cauza.

Pe de alta parte, Strudelul de la cafeneaua Sacher nu cunoaste rival in Viena.

Unde se afla cafeneua vieneza de Top 10: Demel-in Kohlmarkt; Sacher-in Philharmonikerstrasse.

Si daca prea mult dulce rafinat savurat in atmosfera de o eleganta imperiala a cafenelei vieneze va invitam la un pic de istorie si spiritualitate cum numai in Viena poti gasi.

prajituri meniu cafenea viena Atractii Turistice Viena

Catedrala Sf. Stefan este una dintre cele mai renumite constructii religioase din Viena. Situata chiar in inima orasului, aceasta cladire gotica si romanica dispune de un exterior remarcabil. Cea mai inalta parte a catedralei are 136 de metri si este reprezentata de turnul de sud.

Numeroase altare, sculpturi gotice, icoane si capele va asteapta in interior. Mai mult decat atat, nu uitati sa urcati in varful turnului de sud al catedralei Sf. Stefan si sa va bucurati de panorama superba a Vienei urbane oferita de acest obiectiv turistic foarte mediatizat.