Oferta cazare si relaxare la CONACUL LUI MALDAR, farmecul boieresc, manastiri, chei si rezervatie naturala in decor spectaculos

Stiti cine a fost TUDOR MALDAR? De CULE ati auzit? Dar de boierii de altadata va amintiti? Zona OLTENIEI mai pastreaza azi farmecul culelor ce se intindeau odiniaora pe cuprinsul intregii PENINSULE BALCANICE.

In trecut CULELE erau casele cetati ale boierilor cu menire de aparare impotriva atacurilor turcilor. Am ales un astfel de CONAC ce se intinde pe un domeniu incantator. Iata ca avem si noi romanii cu ce ne lauda. Pai unde gasesti in EUROPA asa ceva?

CONACUL LUI MALDAR este o veche cula olteneasca pe care il gasim in judetul VALCEA. Pastreaza detaliile arhitectonice din trecut cu ziduri groase si varuite in alb. Fiecare cula mai pastreza si azi iz de istorie si bineinteles farmecul boieresc. Si putem vorbi de istorie daca aceste cule au o vechime de peste trei secole. In ROMANIA mai putem gasi aceste cule in zonele VALCEA, MEHEDINTI, MALDARESTI si GORJ.

Vechea CULA de la MALDARESTI este azi mandrul conac ce ascunde si legenda pe care o veti cunoaste daca veti poposi la conac. Si in fapt se spune ca fiecare cula are propria legenda pastrata cu sfintenie din mosi-stramosi.

IMAGINI CAMERE CONACUL LUI MALDAR HOREZU

Sa va povestesc despre legenda de la MALDAR. TUDOR MALDAR era fiu de paharnic. Mandru, viteaz nu putea decat sa slujeasca in armata. A urcat treptele de la soldat pana la a fi capitan. Si a slujit in armata marelui nostru MIHAI VITEAZU.

Atunci cand a fost capturat de tatari a reusit sa isi salveze viata gratie farmecelor sale. Fiica unui tatar s-a indragostiti de TUDOR MALDAR si asa i-a fost crutata viata.

Cei doi indragostiti au dorit sa isi traiasca povestea de iubire la culele din imprejurimi. Se spune ca au poposit la CULA GRECU. CULA DE LA MALDARESTI este cunoscuta si sub numele de CULA GRECU. Aici isi vor fi trait povestea de dragoste si viata cei doi amorezi.

In zilele nostre pentru a duce un omagiu iubirii celor do, conacul a primit numele lui TUDOR MALDAR. Si asa am ajuns la CONACUL MALDAR. Un domeniu situat langa HUREZU la poalele MAGUREI SLATIOARA din MALDARESTI. Aici vom descoperi intr-un cadru mirific acest frumos conac.

Fapte de vitejie, povesti de dragoste, intr-un decor mirific. Asa sunt asteptati toti turistii. Strainii sunt topiti dupa povesti de istorie. Si atunci de ce nu ne-am cunoaste si noi mai bine istoria si frumoasele locuri?

Fiecare camera din conac are o poveste si o denumire. Mobilierul respira istoria veche, pe jos sunt covoare romanesti din cele traditionale. Lazi de zestre si panzeturi scrobite toate purtand autencititatea unor vremuri apuse. Si ca sa savurati si mai bine frumusetile locului trebuie sa vizitati RESTAURANTUL de la MALDAR ce detine o veche crama cu pivnita. Doamnele se pot relaxa la piscina sau pot citi la FOISOR. Seara poate fi rezervata si plimbarilor in PARC.

CONACUL LUI MALDAR are 15 camere care va asteapta sa va depene povesti.

Cum se numesc camerele? Aveti posibilitatea sa alegeti sa va cazati in camere precum:
  • ANA DOAMNA
  • DOMNISORUL RADU
  • LIE CIOCARLIE
  • DOMNITA RUXANDRA
  • FATA DE LA COZIA
  • DOMNITA VOICHITA
Camerele sunt DOUBLE si SINGLE iar in pret este inclus micul dejun.
  • CAMERA DOUBLE costa 70 de euro/noapte
  • CAMERA SINGLE costa 50 de euro/noapte
  • CAMERA IN REGIM SINGLE costa 62 de euro/noapte.
Pentru grupuri si in functie de confortul ales se acorda si reduceri. Gazdele sunt hotarate sa ofere un sejur minunat oricarui turist ce le calca pragul. Daca doriti sa petreceti sa sarbatoriti un eveniment important ei sunt dispusi sa va ofere confort si rasfat boieresc. Se ocupa chiar si de team-building-uri, nunti, botezuri. Exista ceva mai incantator? Pun pariu ca putini dintre noi au reusit sa isi faca o vacanta in stil boieresc si sa se cazeze la un conac.

POZE CAMERE CONACUL LUI MALDAR HOREZU

Si nu ar fi rau sa incercam. Plus ca avem posibilitatea de a vedea o gramada de atractii. ZONA este recunoscuta pentru frumusetea naturii pentru muzee, manastiri si posibilitatea de a organiza diverse trasee turistice.

CRAMA RESTAURANTULUI ne ademeneste cu zidurile de caramida arsa. Dincolo de aceste ziduri vom gasi un interior minunat. Si o colectie de vinuri ca cele de la: SAMBURESTI, CORCOVA, CETATE, VANJU MARE.

La PISCINA veti gasi relaxarea si veti savura un cocktail. Si lecturarea unei carti este altfel atunci cand alegi sa citesti intr-un FOISOR. PARCUL din imprejurimi te ademeneste sa iti lasi gandurile sa zboare.

O multime de manastiri va asteapta sa le vizitati. Manastirile de la : OLOVRAGI, HUREZU, BISTRITA, ARNATA, GOVORA, COZIA sunt minunate. Si tot aici mai gasim MANASTIREA DINTR-UN LEMN.

In imprejurimi se afla si statiuni balneare cum ar fi cele de la OLANESTI, CALIMANESTI, CACIULATA. Sa iti tot tratezi bolile intr-un asemenea decor. Cine n-a vazut o pestera aici are ocazia sa vada mai multe. PESTERA MUIERII, PESTERA POLOVRAGI acum a capatat si o faima mai neplacuta de cand mama MONICAI GABOR si-a gasit sfarsitul tragic. Si PESTERA LILIECILOR este un loc pe care trebuie sa il vizitati.

Mai putei vizita CASA MAMORIALA ANTON PANN, CULELE de la MALDARESTI, MUZEUL CONSTANTIN BRANCUSI situat cam la 70 de kilometri de MALDARESTI, MUZEUL TARANULUI de la BUJORENI.

Puteti sa trageti o fuga pe TRANSALPINA sau va puteti duce la RANCA sa vedeti statiunea de ski. Si ca totul sa incheie o vacanta minunata nu puteti sa treceti pe langa o rezervatie si sa nu o vizitati. Este vorba despre REZERVATIA NATURALA BUILA VANTURNITZ.

Pe scurt o vacanta la CONACUL LUI MALDAR va constitui o amintire placuta buna de pus in albumul sufletului. Acolo unde pastrati tot ce ce inseamna frumusete si iubire.

Adresa CONACUL LUI MALDAR

Maldaresti, jud. Vâlcea
Tel: 0744 394 362, 0758 222 929
E-mail: rezervari@conaculmaldar.ro
MAI POTI CITI