FALIMENT! ASTRA ASIGURARI a intrat in FALIMENT. Politele de asigurare platite de Fondul de Garantare


SOC SI GROAZA... ASTRA ASIGURARI A DAT FALIMENT! 

Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF) a decis miercuri 26 august 2015 ca societatea Astra Asigurari nu se mai poate redresa si va intra în faliment.

Autoritatea de Supraveghere Financiara, a programat o conferinta de presa la ora 15.00, în care va anunta decizia de intrare in faliment a Astra Asigurari.

Este bine de stiut ca ASF poate decide nationalizarea Astra Asigurari, intrarea în faliment a asiguratorului sau preluarea de catre o alta firma.

Reprezentantii Astra au anuntat însa ca actionarii companiei sunt dispusi sa aduca în firma cei 425 de milioane de lei pana în toamna anului viitor, insa cu o serie de conditii.

ASTRA ASIGURARI a intrat in FALIMENT Cine Plateste Politele de Asigurare

Dan Adamescu, patronul Astra Asigurari anuntase ca poate realiza o majorare de peste 400 de milioane de lei în circa un an, cu conditia ca Astra sa iasa din administrare speciala, iar Autoritatea de Supraveghere Financiara sa aprobe preluarea AXA de catre Astra Asigurari.

Decizia era asteptata si preconizata de luni bune, în conditiile în care era nevoie de 100 milioane de euro, suplimentare de capital, dar niciun investitor nu a dorit sa se implice.

Astfel, vorbim despre falimentul unei companii mari cu peste patru milioane de asigurari.

In urma falimentului, despagubirile vor fi platite de Fondul de Garantare.

Compania Astra Asigurari este al treilea asigurator din România si are aproape cinci milioane de clienti care au diverse polite de asigurare incheiate.

Credem ca o sa fie o problema cu service-urile pentru ca sunt destule care au de recuperat peste 450.000 de lei de la Astra. 

Iar 'ratatii' de la Romania Libera isi plang patronul ca a pierdut ASTRA, si ii compatimesc pe cei care trebuiau sa incaseze bani de la aceasta falimentara societate de asigurari, uitand cu buna stiinta sa spuna ca tocmai pentru ca NU platea ASTRA a intrat in faliment!
Comentarii