Biografia actorului BARIS FALAY aka SELIM SEREZ tatal lui MERT o cariera stralucita de la EZEL la YAMAN


WIKI actori din Turcia: Expresivitatea chipului si sex appeal-ul domnului cu ochii albastri si par grizonat nu poate trece neobservata. Romancele  l-au indragit dupa memorabilul rol din serialul "EZEL".

Un actor de teatru si film, regizor extrem de iubit de publicul turc. EL este BARIS FALAY! In serialul" MEDCEZIR" aka" YAMAN" BARIS FALAY da viata personajului SELIM SEREZ.

El este tatal lui MERT cel care ii va schimba viata  lui YAMAN. Poate interpreta cu multa usurinta roluri pozitive dar si negative.

BARIS FALAY s-a nascut la 9 aprilie 1972 in EDREMIT provincia BALIKESIR,TURCIA. Are o sora si un frate : BIRIZ FALAY GOKSUN si HUSEYN FALAY.

Intreaga copilarie si adolescenta  BARIS FALAY a trait in mai multe locuri dar ANKARA este orasul care i-a influentat viata.
Biografie BARIS FALAY aka SELIM SEREZ  tatal lui MERT

Mama este profesoara de literatura iar tatal a lucrat  ca tehnician de sunet la postul de radio "THE VOICE OF TURKEY".

Dupa spusele mamei BARIS parea a avea probleme cu dictia in copilarie.

Extrem de perfectionista domna FALAY dorea ca BARIS sa faca totul perfect de aceea avea indoieli in privinta dictiei, Desigur orice lucru poate fi perfectibil.

Dupa copilaria petrecuta in orase ca MALKARA, DIYARBAKIR, BARIS se va stabili o lunga perioada de timp in ANKARA. Orasul i-a ramas lipit de suflet.

Aici a legat prietenii de-o viata  si aici sunt cele mai dragi amintiri legate de anii tineretii. BARIS si prietenii sai aveau timp pentru citit.

Dupa lecturarea vreunui roman important daca se facea si un film dadeau fuga la cinema. Asta era modul simplu in care isi impresionau prietenele.

La un moment dat o firma de renume a stationat  in ANKARA pentru ca aveau in derulare un proiect important.

BARIS a lucrat pentru acestia ca tehnican de lumini  iar la sfarsitul proiectului intrase si in echipa actorilor filmului de prezentare. A jucat mult timp in piese de teatru si a aschimbat mai multe teatre.

Debutul in filme l-a facut jucand in sitecom-uri. BARIS FALAY crede ca talentul in actorie tine de increderea pe care o ai ca poti reusi. Fara o atitudine potrivita nu ajungi nicaieri.

Este un actor intuitiv care pune pret pe emotii si instinct. Si fara falsa modestie daca nu ar fi avut TALENT nu ar fi putut performa in atatea productii.

Si-a incercat norocul si ca regizor si poate candva va avea mai mult timp sa  privesca lucrurile din spatele  camerei  de filmat.

ACTORIA spune actorul este o cariera vie  si nu contravine deloc principiilor sale de viata.

Poti aparea pe covorul rosu, poti primi premii dar la fel de bine iti poti vedea de viata personala. Nu este nicio problema sa iti faci cumparaturile  sa fii si sa te porti normal.

TURCIA nu este AMERICA si actorii nu se compara cu cei de la HOLLYWOOD. BARIS FALAY apare la evenimente si nu da importanta paparazzi-lor. Este un familist convins.

Din 7 iulie 2006 si-a unit destinul cu cel al partenerei sale de profesie actrita pe nume ESRA RONABAR. ESRA si BARIS sunt parintii unui baietel pe nume MAVI RUZGAR FALAY .

Copilul le intregeste fericirea si sunt unul din putinele cupluri  de actori care impaca cu succes si cariera si viata de familie.

O privire asupra CV-ului profesional ne arata de ce BARIS FALAY a devenit un actor experimentat si profesionist.

FILMOGRAFIE BARIS FALAY

2013-2015- MEDCEZIR aka YAMAN- rol SELIM SEREZ

2011-2012- AL YAZMALIM- CEMSIT

2009-2011- EZEL- ALI

2011- YA SONRA

2011- RED CARPET EZEL din BURJ KHALIFA

2009- KIRPI

2007- CHILDREN S OF ISTANBUL- MAFYA

2006- MY BABY- YAVUZ KOROLN

2004- MY WIFE AND MY MOM

2004- ALIYE- MUJO

2002- THE HALF APPLE

2002- MY COUSINS- profesorul INGIN

2001- 90- 60- 90

2001- OUR CHILDREN

2002- SWEAT LIFE

2001- THE NANNY

1995- THE FLOWER TAXI

In teatru a jucat in : HAMLET, UC KURUSLUK OPERA, MISAFIR, KAYMON, KIRMIZI YORGULARI, BAHAR WOKATY, YASAR NE YASAR WE YASAMAZ, KARAR KIRMIN.

A regizat piesele DENIZ KIZI MASALI, BIR YAZ. A colaborat cu TEATRELE din ANKARA, IZMIR si cu cel din KOCAELI METROPOLITANTH.
Wiki BARIS FALAY aka SELIM SEREZ  tatal lui MERT

A castigat PREMIUL DE CEL MAI BUN ACTOR in 2011 premiu oferit de una din cele mai prestigioase reviste. A aparut si in filme pentru marele ecran.

2008- KIRPI

2008- SHOES OF DEVIL

2011-DR. WATER

Plin de farmec BARIS FALAY,spontan cu umor si o forta de munca demna de admiratie. De pilda in cel de-al doilea sezon al serialului EZEL, BARIS petrecea pe platourile de filmare intre 20 si 22 de ore sase zile din saptamana.

A fost o munca epuizanta dar la final toata echipa s-a bucurat de succes. BARIS FALAY a absolvit sectia de teatru a UNIVERSITATII ANKARA.

Nu degeaba este unul duntre cei mai infleuenti si respectati actori ai TURCIEI. In prezent se bucura de o vacanta dupa orele petrecute la munca. BARIS a fost filmat pe una din plajele litoralului alaturi de sotie si copil.

Un ACTOR profesionist, elegant, ambitios  si inventiv. In serialul YAMAN a facut o echipa buna cu colega de pe platouri MINE TUGAY aka ENDER.

Privindu-i pe SELIM si ENDER nu poti decat sa spui admirativ: CE IUBIRE!
Comentarii