Transraraul sau "Drumul Comorilor", noua sosea de mare altitudine, "mai tare" ca Translapina

WIKI: Transraraul sau "Drumul Comorilor", este soseaua de mare altitudine, care a devenit un obiectiv foarte cautat de turistii straini care vin in Romania

Pentru ca nu are parapeti si este foarte ingust, drumul care leaga Valea Bistritei de Valea Moldovei printre culmile semete si pitoresti, poate fi abordata doar de soferii experimentati.

Frumusetea noii sosele, care se intinde pe 10 kilometri, este comparabila cu cea a Transalpinei.

Asfaltarea Transraraului ii avantajeaza in primul rand pe turistii care merg la cabana Rarau, la Pietrele Doamnei sau Manastrirea Rarau.

Asfaltul proaspat turnat al Transraraului  se intinde cale de 10 kilometri, dintr-o parte in alta a Muntilor Raraului.

Aventura turistilor care se incumeta sa strabata "Drumul Comorilor" incepe in satul Chiril.

wiki Transrararul soseaua dintre Valea Bistritei si Valea Moldovei

Serpentinele de pe Transraraul urca pana la 1.500 de metri altitudine, trec pe langa stanci suspendate, prapastii primejdioase ori vai pitoresti.

Drumul Transraraul este mirific datorita peisajului care iti taie respiratia timp de 10 km, insa cand vine vorba sa ii parcurgi e o adevarata aventura: drumul are o singura banda, iar la fiecare curba soferii sunt nevoiti sa isi faca simtita prezenta claxonand puternic.

Peisajele sunt incantatoare, datorindu-se si faptului ca Giumalaul, inalt de 1857 de metri, strajuieste drumul pe dreapta, iar pe stanga puteti admira culmile ascutite ale martorilor calcarosi Adam si Eva.

Din loc in loc pe soseaua alpina Transraraul sunt construite popasuri in care turistii se pot lasa vrajiti de piscurile muntilor si de padurea ce privita din departare pare o mare cu valuri uriase.

Asfaltarea Transraraului face mai usor drumul spre Manastirea Rarau, dar si la Pietrele Doamnei care se afla la numai o ora de mers pe jos prin padurea impresionanta.Comentarii