Drum spre Grecia prin Makaza - Nimfea cel mai scurt drum care leaga Romania de Grecia

Cel mai scurt drum spre litoralul grecesc s-a redeschis dupa aproape 70 de ani.

Este desigur  vorba despre noul punct de frontiera bulgaro-grec de la Makaza-Nimfea, care scurteaza drumul din Romania catre Grecia cu aproape 4 ore.

Distanta este de aproximativ 400 km si se poate parcurge in aproximativ 6 ore.

Punctul de frontiera Makaza a fost închis în anul 1945, consecinta a izolarii blocului comunist, din care facea parte si Bulgaria, de statele care nu erau satelite URSS.

Indiferent de destinatia aleasa, fie ca este vorba de Thassos, Halkidiki, Paralia Katerini, Lefkada, Corfu sau Atena, noul traseu este mai convenabil decat ruta ”clasica” prin vama Kulata-Promachonas (via Sofia) sau Svilengrad-Ormenio si Zlatograd-Thermes.

makaza-drumul-cel-mai-scurt-spre-Grecia

Drumul spre Grecia prin Makaza-Nimfea este recomandat mai ales pentru cei care aleg sa petreaca vacanta in Thassos, Halkidiki sau Samothraki dar si pentru cei care aleg alte destinatii din Grecia (depinde de fiecare) avand in vedere ca din Komotini se intra pe autostrada Egnatia Odos care masoara peste 500 km, terminandu-se in portul Igoumenitsa.

Turistii romani care viziteaza Grecia prefera insula Thassos, aflata in nordul tarii.

Ca sa ajunga in  insula Thassos, romanii trec prin Keramoti, portul de unde iau ferryboat-ul spre insule. Prin Sofia, pe drumul vechi, ajungeau in 10 ore si jumatate.

Acum, insa, dupa deschiderea drumului prin Nimfea, vor merge doar 7 ore.

Exemplu de drum spre Grecia prin Makaza:  Russe – Veliko Turnovo – Gurkovo – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza – Komotini – Salonic – Igoumenitsa.
MAI POTI CITI