Biografia RITA URSALOVSCHI realizatoarea emisiunii FABRIKA la PUBLIKA TV jurnalista pasionata de arta

WIKI: RITA URSALOVSCHI a fost declarata in 2014 "FEMEIA ANULUI" la "GALA FEMEILOR".

Face parte din categoria jurnalistilor care au parcurs etapa dupa etapa pentru a ajunge  cat mai departe din punct de vedere profesional.

Fosta prezentatoare a JURNALULUI TV este in prezent angajata televiziunii rivale la PUBLIKA TV.

De ce a plecat RITA de la pupitrul JURNALULUI TV?

Simplu politica editoriala  ajunsese sa o depaseasca. A simtit ca locul de unde a plecat invatand primii pasi in televiziune nu o mai reprezinta.

Bineinteles ca  unii au declarat ca nu acesta este motivul principal al plecarii brunetei. Multi au criticat-o spunand ca banii au prezentat motivul si  nu putini nu isi explicau schimbarea atitudinii jurnalistei.
Wiki  RITA URSALOVSCHI FABRIKA la PUBLIKA TV

La 35 de ani RITA URSALOVSCHI a ajuns o femeie de succes. Casatorita si mandra mamica a unei fete MADALINA ce anul acesta va implini 15 ani.

RIRA URSALOVSCHI a visat toata viata sa devina artista. A studiat pianul si isi dorea nespus ca viitorul ei sa fie in  arta. Sa cante sa compuna  dar nu s-a intamplat asa.

Tatal ei a indrumat-o spre o cariera juridica dar RITA nu i-a dat ascultare. Si-a depus doasrul la FACULTATEA DE JURNALISM SI STIINTELE COMUNICARII.

Mama sa a fost invatatoare si de la ea a deprins bucuria de a citi si de  a se cultiva. Nu trece o zi fara ca RITA sa nu vorbeasca la telefon cu parintii sai carora le datoreaza totul.

Ar pleca oricand in zonele de conflict pentru ca spune RITA asta este ceea ce ar trebui sa faca orice jurnalist. Este sigura ca nu ar putea lucra in redactia unei stiri de can can.

A incercat sa devina un jurnalist adevarat . Ceea ce este greu intr-o tara ca REPUBLICA MOLDOVA unde jurnalistii sunt obligati spune ea sa apere la un moment dat interesele cuiva spune RITA.

Si in plus  daca nu esti un nume consacrat esti prost platit. RITA URSALOVSCHI spune ca meseria de jurnalist este una in care mereu ai ce sa inveti.

Asta daca vrei sa devii un bun profesionist. Nu are nimic impotriva  fetelor care prezinta meteo sau alt gen de emisiuni.

Totusi iata ce spune : PREZENTATOR DE METEO SAU ALT GEN DE EMISIUNE POTI DEVENI USOR. IN ACEST CAZ CITESTI DOAR DE PE PROMPTER. FIE ESTI FRUMOS, FIE AI PILE, FIE AI DOVEDIT CA AI APTITUDINI NECSARE. ACOLO E PRIMORDIALA FATA, IMAGINEA DAR ACESTA NU ESTE JURNALISM.

Va veti intreba care este jurnalismul adevarat in opinia RITEI? JURNALISMUL ADEVARAT E ACELA IN CARE AI NEVOIE DE MINTE.
Biografia RITA URSALOVSCHI Blog Vedete

RITA URSALOVSCHI lucrat inca din timpul studentiei la radio si apoi in presa scrisa. In 1997 o gasim pe RITA la radio la "UNDA LIBERA" ca realizator prezentator al emisiunii culturale  "GENIUL LITERAR".

Dupa un an in 1998 prezenta stiri. A trecut prin presa scrisa si a ajuns chiar si redactor sef al publicatiei PRO MERENI din ANENII NOI.

Ucenicia si-a facut-o scriind la ziarul facultatii la UNIVERSITATEA- USM. A scris si la o revista si apoi a ajuns la televiziune.

La inceput a fost editor de stiri. Dupa o perioada iat-o in postura de prezentatoare a celui mai important jurnal, JURNAL TV la postul public.

Recunoaste ca inceputurile in televiziune au fost anevoiase mai ales ca venea dupa concediul de maternitate. A prezentat aproape timp de 12 ani "EDITII SPECIALE" la JURNAL TV.

Este initiatorea unui proiect numit "E BINE SA STII" care promova exprimarea corecta. A fost pe rand reporter, prezentator realizator.

RITA a crezut mereu in proverbul care spune ca esti cel care isi alege drumul in viata. Adica "CUM ITI ASTERNI ASA VEI DORMI".

Crede ca nimic  nu obtii in viata fara sacrificii si munca perseverenta. Nu a avut in minte vreun mentor  nu are o prezentatoare ca model.

Sotul ei este profesor la UNIVERSITATE si acolo este locul unde l-a intalnit. I-a fost profesor la "RELATII PUBLICE" si conducator al tezei de licenta si al numeroaselor proiecte din facultate.

Ea spune ca au inceput o relatie de iubire abia  dupa terminarea facultatii. Au fost impreuna la botezul fetitei unor prieteni care ulterior le-au devenit si nasi de cununie.

Spune ca este o femeie fericita si a ajuns sa se inteleaga cu sotul ei din priviri. In plus in casa lor domina respectul si comunicarea chei ale unei casnici fericite.

Au impreuna o fata MADALINA pe care o iubesc si o sprijina in ceea ce vrea sa faca. MADALINA pare ca nu a simtit prea mult  lipsa mamei intrucat aceasta si-a facut timp sa stea cat mai mult pe acasa.
RITA URSALOVSCHI POZE CU FAMILIA FACEBOOK

Este o mare familista si spune ca cele mai frumoase momente de relaxare le gaseste doar in sanul familiei. Joaca sah si a invatat-o si pe MADALINA.

Intre pasiunile ei se numara  lectura, gradinaritul, ingrijirea florilor. Canta la pian si asculta muzica.

Este o mare iubitoare de animale si in mod  special de pisici.

Ii admira pe MOISE GURAN si COSMIN PRELIPCEANU. In prezent este realizatoarea emisiunii "FABRIKA" la postul "PUBLIKA TV" unde il are alaturi pe CRISTIAN TABARA care de un an si jumatate s-a mutat la CHISINAU.

RITA URSALOVSCHI spune ca cel mai important lucru  la un jurnalist este sa nu capeti spirit de vedeta. Nu stim cum vine asta dar ea chiar a devenit VEDETA.

Toti spun ca este o prezenta distinsa a mediei de peste PRUT. Minus cei care o critica pentru alegerile facute.

Expresiva, talentata a stiut unde vrea sa ajunga. Si mai are un talent. Stie sa coasa la 15 ani incepea sa isi croiasca prima ie. Se declara o fana a portului popular.

O femeie frumoasa are micile secrete de frumusete dar RITA spune ca nu prea calca  prin salaone de frumusete. Are grija sa isi procure cremele care i se potrivesc si este atenta la alimentatie.
RITA URSALOVSCHI CV DE REALIZATOARE TV

Fetita care in copilarie se catara pe scaun si prezenta programul  TV ca si cand ar fi un jurnal a ajuns azi jurnalisata.

A visat sa cante pe marile scene ale lumii in chip de pianista faimoasa.

Dorul de muzica si-l alina  atunci cand se relaxeaza in fata pianului. Muzica nu a disparut din viata ei dar a ramas la stadiul de pasiune.

Isi face meseria cu constinciozitate se pregateste se documenteaza pentru intalnirile cu invitatii. Se intalneste cu studentii si le vorbeste despre importanta studiului indiferent de meseria aleasa.

Prieteni are putini dar aceia sunt de nadejde. Pe viitor nu exclude intrarea in politica.

Pana atunci o puteti urmari pe RITA URSALOVSCHI la PUBLIKA TV. Aici este realizatoarea  emisiunii "FABRIKA".
MAI POTI CITI