Biografia MAIA SANDU de la Banca Mondiala la candidat pentru postul de premier al Moldovei

Daca actuala situatie din Republica Moldova nu va fi rasturnata pana la sfarsitul zilei, presedintele Nicolae Timofti o va desemna-o pe Maia Sandu candidat pentru postul de prim ministru.

Prezenta Maiei Sandu în fruntea guvernului din Moldova ar putea avea ca efect venirea înca din luna august a delegatiei FMI, încheierea cu rapiditate a acordului, prin septembrie si intrarea banilor poate chiar în octombrie, ceea ce ar putea evita intrarea în încetarea de plati a Republicii Moldova în octombrie-noiembrie.

Interesul legat de Mai Sandu se intinde de la cautarea de informatii despre: Maia Sandu are copii, Maia Sandu a murit, Maia Sandu ultimele stiri pana la Maia Sandu facebook acum.

Scurta biografie Maia Sandu

Studii Maia Sandu:
  • 2009-2010 – Harvard Kennedy School of Governmment, Master în administrare publica, Cambridge, SUA
  • 1995-1998 – Academia de Administrare Publica, Master în Relatii Internationale, Chisinau
  • 1989-1994 – Academia de Studii Economice, Facultatea de management, Chisinau
wiki cv maia sandu prim ministru chisinau moldova

Activitatea profesionala:
  • 2012-prezent – Ministru al Educatiei
  • 2010-2012 – Consilier al Directorului executive, Banca Mondiala, Washington DC, SUA
  • 2007-2009 – Consultant pe reforma administratiei publice central, Chisinau
  • 2005-2006 Director al Directiei generale politici macroeconomice si programe de dezvoltare, Ministerul economiei, Chidinau
  • 1998-2005 – Economist, Oficiu Bancii Mondiale, Chisinau
  • 1994-1998 – Consultant, sef adjunct de directie, Ministerul economiei, Chisinau
Starea civila Maia Sandu: necasatorita

In data de 7 septembrie 2014, în cadrul unui miting organizat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Maia Sandu a declarat ca adera la partid (împreuna cu Natalia Gherman).

Dar totusi, la o emisiune TV din mai 2015 Maia Sandu a precizat: ”Am decis sa ader la acest partid, pentru ca m-a sprijinit în toate reformele pe care le-am implementat în domeniul educatiei. Eu nu mi-am formalizat neaparat relatia cu echipa, fac parte din partid, dar oficial, pe hartie, nu sunt membra a PLDM”.
declaratie de interese maia sandu moldova

Maia Sandu, s-a arata foarte indignata de faptul ca unii functionari, demisi pentru incompetenta, sunt repusi în functie de catre instantele judecatoresti.

Potrivit Maiei Sandu, Codul Muncii este imperfect si socialist. ”Codul nu apara angajatii care îsi fac bine treaba, dar lasa tot felul de sanse pentru cei care nu-si îndeplinesc cum trebuie obligatiunile”, a punctat aceasta.

Dupa demisia prezentata la 16 iunie 2015 de premierul Chiril Gaburici, functia de sef interimar al guvernului de la Chisinau este asigurata in prezent de ministrul de externe, Natalia Gherman.