Biografia Delia Velculescu: romanca de la FMI meditata de Klaus Iohannis il va dresa pe Alexis Tsipras

Pe scurt, biografia romancei care va trebui sa il "dreseze" pe Alexis Tsipras pentru a "dansa" asa cum ii vor canta creditorii internationali.

Delia Velculescu a fost numita la conducerea misiunii FMI în Grecia datorita experientei obtinute în evaluarea finantelor statului elen, continua publicatia, referindu-se la zvonuri.

Romanca l-a inlocuit pe Rishi Goyal in fruntea misiunii FMI din Grecia, iar zvonurile spun ca aceasta mutare s-a produs datorita experientei Deliei Velculescu privind evaluarea finantelor Greciei

De asemenea, sefa inalta si slaba a misiunii FMI este recomandata de caracterul sau rigid, aratat deja în 2012, în timpul unei misiuni similiare în Cipru, unde si-a dobandit porecla „Delia Draculescu“.

Se zvoneste chiar ca presedintele cipriot Nicos Anastasiades a azvarlit cu un scaun catre ea, intr-un acces de furie, cu toate ca ambele parti au neagat acest lucru.
wiki biografie delia velculescu romanca de la fmi in grecia

Delia Velculescu s-a nascut în 1975 si a fost eleva Colegiului „Gheorghe Lazar” din Sibiu. Desi avea de gând sa devina studenta ASE, a primit o bursa de studii în America.

Delia Velculescu a plecat în SUA imediat dupa terminarea liceului.

Interesant este ca Delia Velculescu a facut meditatii la fizica cu Klaus Iohannis.

Velculescu detine un masterat si un doctorat în economie la Universitatea Johns Hopkins din Maryland si lucreaza la FMI din anul 2002.

In timpul studiilor universitare Delia Moraru  l-a intalnit sotul sau, un alt roman de succes, pe doctorul Victor Velculescu, profesor de Oncologie si cercetator la John Hopkins University School of Medicine.

Dupa o relatie de aproape 5 ani cei doi s-au casatorit. Au facut nunta în România, la Sibiu.

Delia si Victor Velculescu au trei copii.

O analiza asupra economiei Greciei scrisa în 2009, precum si rolul central din planul de salvare a Ciprului au propulsat-o pe Delia Velculescu în pozitia de sefa a misiunii FMI de la Atena în momente atat de grele pentru poporul elen.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a intalnit-o pe Delia Velculescu în 2004 cand erau colegi la Fondul Monetar si spune despre ea ca este un economist foarte bun, ca are "un simt accentuat al diplomatiei, dar si o abordare practica a problemelor tehnice care se discuta".

Delia Velculescu si-a creat însa reputatia si numele în episodul crizei din Cipru din anii 2012-2014.

Presa cipriota a portretizat-o ca fiind "Doamna de fier", fiind perceputa ca foarte dura, intransigenta cu termenii consolidarii fiscale si în cerintele impuse Ciprului.
MAI POTI CITI