Terapia IMUNO - ONCOLOGICA alternativa la Chimioterapie - Le Nivolumab Bristol-Myers

Exista alternative la chimoterapie? Si nu vorbim de alternative "naturiste" sau alternative "naturale" ci de alternative medicale bazate pe cercertare stiintifica.

Specialistii prezenti zilele acestea la Bucuresti au anuntat, în cadrul unei întâlniri, ca spera ca în viitorul apropiat tratamentele IMUNO-ONCOLOGICE sa înlocuiasca CHIMIOTERAPIA.

Din pacate, ele nu functioneaza chiar la toti pacientii bolnavi.

La nivel european sunt în curs de aprobare alte cateva terapii imuno-oncologice pentru tratarea cancerului pulmonar, colo-rectal, renal si de prostata.

Va mai dura ceva timp pana când aceste terapii imuno-oncologice vor aparea si în România si se preconizeaza ca pretul lor va fi destul de mare.

Chimioterapia implica otravirea celulelor canceroase care se dezvolta rapid si, de asemenea, poate distruge celulele sanatoase care se dezvolta rapid din maduva osoasa, din tractul gastrointestinal etc.
wiki terapia imuno oncologica alternativa la chimioterapie

Chimoterapia poate cauza leziuni la nivelul organelor importante: ficat, rinichi, inima, plamani si altele.

De aceea s-au cautat mereu aternative la chimioterapie, alternative care sa aiba aceeasi eficienta si care sa nu aiba efectele negative ale acesteia.

Cercetatorii au constatat  ca terapiile imuno- oncologice (care se practica atât în Europa, cât si în Statele Unite ale Americii) reprezinta un progres major în tratamentul bolii si au potentialul de a revolutiona modul în care sunt vindecate multe forme de cancer.

Dar ce sunt terapiile imuno-oncologice mai exact?

Terapiile imuno-oncologice sunt tratamente medicamentoase care ajuta sistemul imunitar al organismului sa lupte împotriva cancerului.

Terapiile imuno-oncologice  activeaza sistemul imunitar, facandu- l capabil sa recunoasca celulele tumorale si sa le distruga.

Aceste terapii alternative la chimioterapie vizeaza sistemul imunitar al organismului, nu tumora în sine.

Studiile clinice efectuate în ultimii ani, la care au participat si pacienti români, arata ca terapiile imuno-oncologice au efect îndelungat si ca antreneaza sistemul imunitar sa lupte împotriva tumorii chiar si dupa remisia bolii.

Le Nivolumab, care este o noua clasa de medicamente, tinteste alta proteina a celulelor imunitare, denumita PD-1 (Programmed Death receptor), care s-a dovedit extrem de promitatoare, nu doar împotriva melanomului, ci si împotriva formelor de cancer avansat al plamanilor si rinichilor.

Testele clinice de faza 1 prezentate în 2012 de compania Bristol-Myers în cadrul conferintei ASCO au aratat ca Nivolumab a redus, de asemenea, tumorile în cazul a 27% dintre pacientii cu cancer la rinichi si în cazul a 18% dintre pacientii cu cancer pulmonar avansat.

Terapiile imuno-oncologice actioneaza împotriva unui numar mare de tipuri de cancer.

Aceste tratamente alternative la chimioterapie sunt disponibile acum pentru pacientii cu melanom în stadiu avansat si cancer de prostata.

Anticorpul Yervoy sau ipilimumab a stat la baza primei imunoterapii care a prelungit in mod semnificativ supravietuirea bolnavilor cu melanom avansat, forma cea mai letala a cancerului de piele.
MAI POTI CITI