WIKI GABRIEL COTABITA: artistul la un pas de moarte in urma unui stop cardio-respirator

Artistul Gabriel Cotabita a fost gasit in stare de inconstienta intr-un hotel de cinci stele din Bucuresti. 

Gabriel Cotabita a fost resuscitat de un echipaj SMURD.

Medicul Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD, a declarat  ca Gabriel Cotabita a suferit un stop cardio-respirator si a fost resuscitat cu succes.

Cantaretul Gabriel Cotabita este internat în stare grava la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce a suferit un stop cardio-respirator în cursul zilei de vineri.

Starea lui Gabriel Cotabita este in continuare grava desi este constient.

biografia gabriel cotabita wiki artistic

BIOGRAFIE GABRIEL COTABITA WIKI ARTISTIC

Data si locul nasterii 1 Noiembrie 1955 la Craiova

Gabriel Cotabita a fost casatorit 19 ani si are 3 fete.

Gabriel Cotabita a absolvit Institutul de Electrotehnica din Craiova .

In perioada 1967-1969 Cotabita urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta din Craiova.

Cantaretul Gabriel Cotabita a debutat in muzica rock in anul 1975 alaturi de grupul Redivivus devenind o vedeta a genului.

Intre anii 1979 si 1980 Cotabita colaboreaza si cu Basorelief alaturi de care sustine o serie de concerte pe litoral.

In 1983 Holograf ramane fara solist vocal si-l solicita pe Gabriel Cotabita sa vina in trupa. Impreuna au scotind anul 1984 albumul « Holograf 1 »

Despartirea de Holograf se face din cauza vizei care ii este refuzata de doua ori lui Gabriel Cotabita pentru o serie de turnee in strainatate motiv pentru care decide sa paraseasca trupa. Este momentul in care se intoarce la Redivivus la Craiova cu care obtine succese pana in anul 1986 cand este contactat de Ionel Tudor pentru a-i interpreta la festivalul Mamaia o piesa.

Cotabita a ales prin muzica usoara scena : « In 1986 muzica asa-zis usoara a fost pentru mine ultimul tren pentru a putea canta pe scena renuntand la activitatea din restaurante ».

Din anul 1986 se dedica muzicii usoare, pop si isi formeaza o trupa de turneu, respectiv Vodevil.

Gabriel Cotabita si-a trecut in biografia si faptul ca fost actor. Cotabita a jucat in filmul muzical « In fiecare zi mi-e dor de tine », in regia lui Gh.Vitanidis.

In anul 1990 Cotabita sustine primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia Prezinta Festivalul Bucuresti ‘91”

In anul 1992 sustine recital pe scena Festivalului International „Cerbul de aur” Din anul 1995 este director muzical si realizator de emisiuni la Tele 7abc Detine functia de director la firma Aldaco film

In 1995 debuteaza la festivalul Mamaia in calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o incredinteaza Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare.

In ’98 Cotabita a facut primul lui festival, la Mamaia, adica l-a produs el artistic - un festival in care au castigat numai trupele dance, de l-au injurat atunci toti, spuneau ca artistul a distrus muzica romaneasca, dar el nu facuse altceva decat sa puna totul intr-o stare fireasca a lucrurilor, sa inteleaga lumea ca s-a schimbat ceva. Cotabita a facut prima emisiune de dupa festival din Romania, insa toate chestiile astea i-au adus oprobriul public, care l-au “exmatriculat”, dupa cum spunea intr-un interviu.

In 1999 Cotabita a intrat in productie de « Callatis », unde a stat 10 ani de zile.

In 2002 Cotabita formeaza alaturi de Mihai Pocorschi grupul VH 2.

In 1998 Gabriel Cotabita a obtinut premiul III la sectiunea Soul R&B la “Pacific International Song Contest Surfers Paradise Australia”, in acelasi an obtinand si trofeul pentru piesa “Balada timidului etern”, iar in 1999 a obtinut trofeul pentru piesa “Te iert”.

Mini Wiki Gabriel Cotabita
 • Data nasterii: 1 noiembrie 1955
 • Zodie: Scorpionn
 • Locul nasterii: Craiova, Romania
 • Culoarea ochilor: Albastri
 • Culoarea parului: Saten deschis
 • Nationalitate: Roman
 • Etnie: Roman
 • Stare civila: Necasatorit
 • Copii: Trei fete Aela, Milena si Eliza
 • Ocupatie: Cantaret
 • Studii: Institutul de Electrotehnica, Craiova, Scoala Populara de Arta din Craiova
MAI POTI CITI