Biografia Razvan Ioan Dinca: Directorul Operei Romane acuzat de abuz în serviciu

Directorul Operei Romane, Razvan Ioan Dinca, si un alt angajat al institutiei au fost retinuti de procurori, în urma audierilor desfasurate de sediul Politiei Sector 1. Cei doi urmeaza sa fie dusi la Judecatoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventiva pentru abuz în serviciu, fals în declaratii si conflict de interese.

Inainte de face un scurt Wiki Razvan Ioan Dinca, va spunem ca acesta a fost implicat intr-un scandal monden in 2009, atunci cand actrita Crina Matei sustinea ca a fost agresata de acesta si ameninta ca va da in judecata conducerea teatrului de opereta.

BIOGRAFIE RAZVAN IOAN DINCA 

Razvan Dinca s-a nascut in data de 3 iunie 1974.

A absolvit Academia de Teatru si Film (in prezent Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale”), Facultatea de Teatru, sectia Regie, in 2001, pentru ca in anul 2009 sa obtina Doctoratul - Specializarea Arta Teatrului in cadrul aceleiasi institutii de invatamant.
Razvan Ioan Dinca Biografie Director Opera Romana

Din CV aflam ca inceputurile activitatii  profesionale a lui Razvan Ioan Dinca in domeniul teatrului sunt strans legate de orasul Buzau si de Teatrul „George Ciprian”, unde a fost mai intaai consultant artistic (2001 – 2002) si apoi director general (2002 – 2006), desfasurand un numar impresionant de proiecte de anvergura si reusind pana la finalul mandatului sau sa introduca Teatrul buzoian in circuitul international.

Tot in aceasta perioada, a fost Producator General si Director al primelor trei editii ale Festivalului International de Teatru „Gala Noilor Generatii – Capul de ... Regizor“ (Teatrul „George Ciprian”, Buzau, 2003, 2005, 2006).

In luna august 2006, in urma organizarii unui concurs de management, Razvan Ioan Dinca a devenit directorul general al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” din Bucuresti, iar in 2008 Director co-fondator si Manager de proiect al Festivalului International de Artele Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!“, organizat anual in luna noiembrie de catre Teatrul de Opereta.

Tot in anul 2008 Razvan Ioan Dinca devine membru fondator al Uniunii Teatrelor Muzicale Europene alaturi de Miklos Gabor Kerenyi (director general Teatrul de Opereta si Musical, Budapesta), Egon Kulhanek (director general Teatrul Muzical Karlin, Praga) si Yury Schwarzkopf (director general Teatrul de Stat de Comedie Muzicala, Sankt Petersburg).

In perioada 2009-2012, Razvan Ioan Dinca a fost manager al proiectului european strategic Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania – SCENART, desfasurat de catre Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano.

In  perioada 2010-2012 Razvan Ioan Dinca a fost consilier al Presedintelui-Director General al Societatii Romane de Radiodifuziune.

In anul 2011, Razvan Ioan Dinca a obtinut Premiul pentru regie acordat de catre Revista Actualitatea Muzicala, pentru regia spectacolului „Liliacul” de Johann Strauss-fiul (la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”), fiindu-i decernat in acelasi an Premiul pentru Parteneriat Cultural in cadrul Galei Premiilor Radio Romania Cultural.

In 2012 Razvan Ioan Dinca a fost distins cu Premiul „Pro Cultura Hungarica”, o inalta distinctie oferita de catre Guvernul Republicii Ungare pentru contributia la dezvoltarea relatiilor de cooperare culturala dintre Romania si Ungaria.
Wiki Razvan Ioan Dinca CV karatist director de opera

In anul 2013, Razvan Ioan Dinca a primit titlul de Cetatean de onoare al Municipiului Buzau. În acelasi an, i-a fost de asemenea decernat „Premiul special pentru sustinerea poeziei” din partea Asociatiei Publicatiilor Literare si a Editorilor Romani (APLER) in cadrul celei de-a 15-a editii a Premiilor (acordate pentru anul editorial 2012).

Este in prezent membru al comisiei de evaluare a managerilor institutiilor de cultura subordonate Primariei Municipiului Bucuresti.

CV-ul profesional i se imbogateste in decembrie 2012 atunci cand Razvan Ioan Dinca devine Directorul General al Operei Nationale Bucuresti, in urma castigarii concursului de proiecte de management organizat de catre Ministerul Culturii.

Razvan Ioan Dinca este membru fondator al "Lions Club Buzau" si „Lions Club Atheneum” Bucuresti.

Razvan Ioan Dinca este presedinte al "Clubului sportiv de arte martiale "Karate Art 98". Timp de 10 ani acesta a fost sportiv de performanta la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, sectia Karate.