BIOGRAFIA IONUT RUDEANU: ginerele lui Vasile Blaga, medicul stomatolog patron de firma de paza

Inainte de a face un scurt wiki al afacerilor lui Ionut Rudeanu va spunem ca astazi, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti efectueaza cinci perchezitii la mai multe adrese din Bucuresti, Deva si Buftea, printre care si la sediul firmei detinute de ginerele lui Vasile Blaga, Ionut Rudeanu.

Medic stomatolog de meserie, Ionut Rudeanu (31), ginerele lui Vasile Blaga, s-a lansat in afacerea cu firma de protectie si paza Axis Security in 2009.

Fata lui Vasile Blaga si Ionut Rudeanu s-au intalnit intaia oara pe 22 iunie 2008, si s-au casatorit la exact trei ani distanta, pe 22 iunie 2011.

Ioan Andrei Rudeanu a infiintat împreuna cu mama sa, Aurora Mariana, firma Axis Corporate Security SRL pe 24 aprilie 2009, la un an dupa ce s-a casatorit cu fata lui Vasile Blaga, Agathe.

Desi meseria lui de baza e cea de medic stomatolog, ginerele lui Blaga si-a deschis o firma de paza si protectie.
Wiki Ionut Rudeanu Agathe Blaga Biografia Nuntii

Din biografia lui Ionut Rudeanu aflam ca acesta este absolvent al facultatii de stomatologie si  este fiul preotului Ioan Octavian Rudeanu, fost director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Hunedoara (2001-2005).

Deasemena este nepotul fostului baron local PSD, Mihai Rudeanu, presedinte CJ in perioada guvernarii lui Adrian Nastase.

Revista Kamikaze a realizat prima investigatie pe tema contractelor castigate de Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga.

Presa locala din acea vreme a pus in legatura castigarea licitatiei la CNH Petrosani de catre Axis pe seama faptului ca unchiul lui Ionut Rudeanu, Mihai Rudeanu a fost ani buni unul dintre baronii judetului Huneadoara: presedinte de Consiliu Judetean (2000 - 2004) si presedintele filialei PSD.

Revenind la biografia personala a lui Ionut Rudeanu, aflam ca in ziua nuntii lui cu Agathe, Vasile Blaga declara, mai in gluma, mai in serios, ca "Niciun ginere nu este prea bun pentru un tata de fata".

Insa a venit primul nepotel si lucrurile au stat altfel.

La sfasitul lui 2012 Agathe si sotul ei i-au daruit liderului PDL si un nepot de care Blaga este tare mandru. Micutul Tudor Andrei s-a nascut imediat dupa ziua Sfantului Andrei.

Acum insa iata ca faptul ca Ionut Rudeanu are trecut in CV la rubrica sotie, numele fetei fostului ministru de interne, Blaga, nu mai are aceasi greutate politica care se pare ca i-a asigurat traiectoria ascendenta in afaceri.

"Din investigatii a reiesit faptul ca, în scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate în prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive", se arata într-un comunicat de presa al Politiei Romane.