BIOGRAFIA FLORIAN WALTER de la ROMPREST - finul lui Miron Mitrea are un Wiki Captivant

MEDIFAX scrie ca DIICOT face perchezitii, la mai multe firme, intre care societatea de salubrizare ROMPREST, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 4,5 milioane de euro, în acest caz fiind vizat si omul de afaceri Florian Walter.

Asadar, sa vedem care este in mare biografia lui Florian Walter (Busca), patronul Romprest cu o avere impresionanta. Un wiki de interes in actuala conjunctura in care institutiile de forta incearca o asanare a societatii romanesti.

Florian Walter e casatorit cu Rebecca, prezentatoare TV, avand doi copii, Isabela Kim  si David Florian, iar dintr-o casatorie anterioara, el mai are 2 copii.

Florian Walter a povestit intr-un interviu cum a facut avere vanzand butelii ”la negru” pe vremea comunismului, dar si cum si-a dezvoltat afacerile cu statul, prin intermediul relatiilor personale cu mai multi politicieni.

Pana in ajnul 1989, Florian (Busca) Walter a fost coleg de serviciu la un centru de butelii cu Cristian Borcea, presedintele clubului Dinamo.
wiki Florian Walter Busca arestat romprest

Una din primele afaceri a lui Florian Busca a fost transportul la munca în Italia si Austria a sute de oameni care munceau la negru în aceste doua tari.

Florian Walter a facut si închisoare pentru asta, atunci cand autoritatile austriece au intrat pe fir, si, la sfarsitul unei urmariri spectaculoase pe o autostrada - mai ceva ca în filmele politiste -, omul de afaceri a fost arestat.

Dupa 1990 Walter a intrat in afaceri, care i-au mers insa cel mai bine in perioada guvernarilor PSD (1992-1996 si 2000-2004).

Antrepriza de Constructii Montaj nr. 4 a fost partener al ANL, cand ministru al Transporturilor si Locuintelor era Miron Mitrea.

Florian Walter a preluat apoi SC CFR Transauto SA dupa ce aceasta fosta filiala a CFR a fost scoasa la privatizare.

S-a mai spus despre omul de afaceri Florian Walter faptul ca ar fi fost sprijinit in afacerile cu SN CFR de Mihai Necolaiciuc.

In panoplia conexiunilor lui Walter figureaza, printre altii, fostii ministri ai Transporturilor Miron Mitrea – PSD si Ludovic Orban – PNL, fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, fostul director adjunct al Aeroportului Otopeni, Mihai Basulescu si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman..

Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum si unul dintre actionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009.

Anul 2010 nu a început prea bine pentru Florian Walter. Aflat în vacanta în Austria, finantatorul Universitatii Cluj a fost operat de urgenta la Viena, chiar pe 1 ianuarie 2010, din cauza unor probleme cardiace

El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul.

Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.