Cand si cum se da Sfanta Impartasanie copiilor mici - Wiki Sarbatori de Paste 2015

In Joia Mare 9 aprilie 2015, cei care au postit pot primi Sfânta Impartasanie. 

Multi parinti îsi duc în aceasta zi copiii la Biserica pentru a primi Sfanta Impartasanie.

Iata cateva sfaturi duhovnicesti ortodoxe autorizate despre cand si cum se da copiilor Sfânta Impartasanie a Bisericii Ortodoxe.

Se stie ca in general, copiii, dupa botez, pot fi împartasiti cât mai des, se poate în fiecare duminica. Copiii pâna la 5 ani, se împartasesc o data la o luna (la 30 zile).

Cand si cum se da Santa Impartasanie copiilor mici In timpul împartasirii copiilor pana la varsta de 5 ani, preotul sa fie atent la miscarile si intentiile lor, pentru ca unii copii, de frica medicamentelor, se feresc de a primi Sfanta Impartasanie si dau cu mâna lovind lingurita sau Sfantul Potir.
Santa Impartasanie copiilor mici Blog Vedete Wiki

Ideal ar fi sa ne împartasim la fiecare Liturghie, dar mai ales în Joia Mare, la Pasti si la Cincizecime – când s-au instituit si s-au constituit Euharistia si Biserica.

Copii care dorm în bratele mamelor si sunt adusi la Sfanta Impartasanie, mama trebuie sa aiba grija sa trezeasca copilul înainte de a ajunge în fata preotului. Nu este voie sa fie împartasiti copiii prin somn.

Cand si cum se da Santa Impartasanie copiilor mici Copiii sugari, dupa ce au fost împartasiti, sa aiba grija mamele ca timp de o jumatate de ora sa nu le puna biberonul în gura sau sa suga din pieptul mamei.

Timpul acesta este necesar ca sa înghita copilul toata Sfanta Impartasanie si sa lucreze, ca nu cumva sa ramana pe pieptul mamei sau pe biberon Sfanta Impartasanie.

Daca vedeti ca fiul sau fiica se comporta astfel sau se bate cu vreun copil, sa nu-i permiteti sa se apropie de Sfanta Impartasanie. Fie ca el sa înteleaga ca nu se poate impartasi de fiecare data si oricum.

Cand si cum se da Santa Impartasanie copiilor mici Astfel, copilul va avea o atitudine mai evlavioasa fata de Euharistie. Mai bine sa se împartaseasca mai rar decât doriti, doar pentru a putea întelege de ce vine la biserica.

Este foarte important ca parintii sa nu vada primirea Impartasaniei ca pe o magie, lasand în seama Domnului ceea ce pot face ei.

Dumnezeu asteapta de la noi sa facem ceea ce putem si trebuie sa facem, inclusiv în atitudinea noastra crestineasaca fata de copii.