Biografie Daniel Horodniceanu, CV-ul procurorului iesean propus sef la DIICOT de Robert Cazanciuc

Ministerul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis Consliului Superior al Magistraturii, joi 9 aprilie 2015, propunerea pentru numirea in functia de procuror sef al DIICOT a lui Daniel Constantin Horodniceanu, actualul procuror-sef al Serviciului teritorial Iasi.

Numirea efectiva in functia de procuror sef la DIICOT a lui Daniel Horodniceanu ii  apartine presedintelui Klaus Iohannis, dupa emiterea de catre CSM a unui aviz, consultativ.

Asadar, sa facem o scurta incursiune in biografia lui Daniel Horodniceanu, sa vedem CV-ul sau si nu in ultimul rand, sa aflam cum motiveaza ministrul Justitiei alegerea facuta.

Procuror Daniel Horodniceanu biografie profesionala

Daniel Constantin Horodniceanu a absolvit, sef de promotie, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii “Mihail Kogalniceanu “ – Iasi în anul 1996 si, a obtinut licenta la Facultatea de Drept de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.
daniel_horodniceanu_biografie_procuror_diicot.jpg

Activitatea profesionala a lui Horodniceanu s-a desfasurat astfel:

Traseul profesional al procurorului este urmatorul: 

- consilier juridic – Consiliul Judetean Iasi – august – decembrie 1998;

- procuror – Parchetul de pe lânga Judecatoria Falticeni – ianuarie 1999 – mai 2000;

- procuror – Parchetul de pe lânga Judecatoria Pascani – iunie 2000 – iunie 2002;

- procuror – Parchetul de pe lânga Judecatoria Iasi. – iunie 2002 – octombrie 2005;

- procuror - Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Iasi – noiembrie 2005 - iunie 2006.

- procuror-sef al Biroului Teritorial Iasi în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – iunie 2006 – iunie 2009.

- procuror in cadrul Serviciului Teritorial Iasi în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie iunie 2009 –iunie 2012;

-procuror-sef in cadrul Serviciului Teritorial Iasi în cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie iunie 2012 – la zi.

Din comunicatul de presa referitor la propunerea ministrului Justitiei de numire in functia de procuror sef al DIICOT citam cateva dintre motivarile facute in legatura cu propunerea procurorului Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT:

1) Experienta manageriala anterioara: procuror-sef al Biroului Teritorial Iasi – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv procuror - sef al Serviciului Teritorial Iasi – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in perioada iunie 2012 - 2015

2) Cursuri postuniversitare in domeniul dreptului penal, al eticii si deontologiei profesionale a magistratilor, protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane, infractionalitatii informatice, consolidarii capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale.

Acesta a fost CV-ul procurorului Daniel Horodniceanu, cel care cu siguranta va trebui sa restabileasca increderea in DIICOT, dupa recentul scandal in care este implicata Alina Bica.
MAI POTI CITI