Biografia parintelui IOIL din Leucusesti de la coliba de sub pamant la Udrea "presedinte", un Wiki Fascinant

Staretul Manastirii Sfantul Vasile din Leucusesti, judetul Suceava, parintele Ioil Corbu, in varsta de 85 de ani, a socat in 2014 prin afirmatia facuta cu referire la Elena Udrea.

Atunci parintele IOIL din Leucusesti a declarat: "Viitorul presedinte al Romaniei va fi o femeie si va fi Elena Udrea. Am deschis o carte, nu va pot spune care, dar asa mi-a aratat. Asa apare scris si va fi sprijinita, asa cum se stie, de Traian Basescu. Este posibil însa ca lui Basescu sa îi fie prelungit mandatul datorita situatiei dintre Rusia si Ucraina. Nu va fi usor pentru noi. Nu va fi bine.”

Insa se vede ca, aceasta "carte deschisa" de  parintele IOIL din Leucusesti nu a fost aceea care trebuia.

Ori generalul Coldea are "cartile cele bune" ori parintele Ioil Corbu s-a amestecat intr-o zona in care Biserica nu are ce cauta. Adica in politica.

Biografie parintele IOIL din Leucusesti Elena Udrea

Insa nu a fost prima oara cand biografia de monah a lui Ioil Corbu s-a intersectat cu viata politica din Romania.

IOIL Corbu din Leucusesti a fost cel care l-a intalnit la scurt timp dupa 1989 pe fostul presedinte Ion Iliescu intr-o companie electorala la Falticeni si i-a spus politicianului sa se duca acasa, sa nu mai umble prin  tara ca va fi Presedinte.

Si asa s-a întâmplat. Iliescu a ocupat fotoliul de la Cotroceni în perioada  1992-1996 si 2000-2004.

Trecand de profetiile politice si alte jocuri 'oculte' profane, iata si alte detalii din biografia staretului Ioil din Leucusesti.

Se spune ca parintele Ioil este cautat de credinciosi pentru puterile sale duhovnicesti, fiind cunoscut  nu  numai în judet, dar si in Romania.

Parintele Ioil este considerat un exemplu de smerenie pentru multi. A ridicat trei biserici cu rang de manastire si duce o viata mai mult simpla.

Sta într-o coliba.

Confortul si bunastarea proprie nu au fost niciodata o preocupare a parintelui Ioil.

El nu vrea sa renunte cu nici un chip la coliba de sub pamânt, pe care si-a facut- o singur. Numai cativa metri patrati îi sunt de-ajuns batrânului calugar sa-si duca existenta în rugaciune.

“Am sapat coliba si timp de doi ani m-am rugat la Maica Domnului sa ma ajute sa fac o biserica. Si mi-a ajutat. Am ridicat nu una, ci trei. Nici nu mai stiu cum sa îi multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa fac atâtea“, a declarat parintele parintele IOIL din Leucusesti .

De fapt povestea vietii lui Ioil Corbu este si mai interesanta.

Parintele IOIL din Leucusesti a facut doar patru clase, la 13 ani a fugit de acasa impreuna cu doi baieti la Manastirea Sihastria iar acolo mergeau cu vitele  si oile la pascut si aveau grija de animale.

Noua ani a ramas acolo si n-u a revenit acasa deloc.

Dupa trei ani a venit mama lui la manastire sa il vada si i-a spus sa se intoarca acasa ca el este bine si nu are de ce sa-si faca griji.  Nu s-a gandit atunci ca va ajunge calugar, plecase de acasa cu mintea unui copil, vroia sa schimbe locul, sa vada cum este in alta parte.

Parintelui IOIL din Leucusesti a stat la parintele Cleopa la Manastirea Sihastria pâna in 1948 cand au fost izgoniti de comunisti. El a fost trimis la Canalul Brailei, la taiat stuf iar de acolo a fugit dupa doua saptamâni si s-a intors  acasa.

Mama care era suparata pe el ca nu dadea nici un semn de viata nici nu il mai recunostea. S-a strecurat in casa iar dupa  aproape o luna avea sa plece in armata. Dupa armata, a mers de la o manastire la alta  iar pe cand era in pribegie la o manastire din judetul Iasi spune ca i-a aparut Maica Domnului  in vis care  i-a spus sa  isi fac o coliba cu o cruce deasupra.

Parintele IOIL din Leucusesti spune ca s-a gandit ca singurul loc unde ar putea sa faca aceasta este pe pamantul ramas de la parinti si  s-a intors acasa.

A sapat coliba si timp de doi ani s-a rugat la Maica Domnului sa il ajute sa fac o biserica . si l-a ajutat.

A ridicat nu una, ci trei.

elena-udrea-pistol-ipostaze-amuzante
Parintele Ioil are totusi o nemultumire, ca drumul care duce de la Falticeni al Leucusesti nu a fost asfaltat niciodata.

“ Mi-as dori sa apuc ziua când se va asflata drumul care duce in sat, ca o continuare a betonarii pana la manastire ar fi o alta minune dumenezeiasca”, declara parintele Ioil.

Si cum Udrea nu a ajuns presedinte... se pare ca va mai trebui sa "deschida multe carti" pana cand cineva se va invrednici sa arunce cateva lopeti de asfalt pentru a face un drum.
MAI POTI CITI