Elena Udrea si Sorin Popa biografia unei relatii tocate de toata mass media

Numele bancherului pitestean Sorin Popa, care conform biografiei a fost vicepresedinte al BRD ani de zile, apare în celebrul dosar „Gala Bute”, prin care Elena Udrea este cercetata de catre DNA pentru abuz în serviciu legat de organizarea în 2011 a unei gale de box profesionist cu participarea sportivului Lucian Bute.

Insa trebuie sa stiti ca bancherul Sorin Popa a decis sa plece din Societe Generale dupa o cariera de 20 de ani în grupul francez.

Conform CV-ului, Sorin Popa si-a început cariera în 1993 la sucursala de la Bucuresti a Societe Generale si a continuat apoi ca numarul doi în BRD, iar în ultimul ani la Paris in cadrul diviziei internationale de retail.

elena-udrea-sorin-popa-brd-sie

Ziarul TRICOLORUL scria in ianuarie 2013 ca Sorin Popa, fost director general delegat al BRD, promovat în 2012 la centrala Societe Generale de la Paris, se afla si el pe lista celor care au aprobat acordarea de catre banca a unor credite considerate de procurorii DIICOT ca fiind obtinute fraudulos de membrii retelei conduse de oamenii de afaceri Vasile Crstin si Marius Locic.

Tot conform ziarului Tricolourl alaturi de Sorin Popa, au mai semnat pentru acele credite directorul general adjunct al BRD Claudiu Cercel – anchetati într-un alt dosar al DIICOT, pentru acelasi gen de fapte, dar si Lucian Cojocaru, actualul vicepresedinte Volksbank, care a parasit BRD în septembrie 2010, dupa ce a fost, timp de sapte ani, director comercial.

Acum, Philippe Lhotte, presedintele BRD, a vorbit într-un interviu acordat agentiei de stiri Hotnews, despre implicarea bancii în finantarea Galei Bute, anchetata în prezent de DNA.

"Legat de Gala Bute, va pot spune ca m-am uitat la dosar. Discutam despre un tip normal de finantare, despre un parteneriat public-privat pentru un eveniment. Ni s-a solicitat o finantare. Aceste parteneriate nu reprezinta ceva iesit din comun. Nu pot intra în detalii foarte amanuntite pentru ca e vorba aici despre respectarea secretului bancar. Dosarul este la dispozitia tuturor celor care ancheteaza aceasta situatie", a declarat seful operatiunilor BRD pe România, Philippe Lhotte.

In referatul DNA se specifica insa la un moment dat: „In cauza exista date si probe ca Udrea Elena si-a folosit influenta derivata din functia de ministru si de vicepresedinte al partidului aflat la guvernare asupra lui Sorin Popa, la acel moment director general adjunct al BRD - Societe Generale”. Practic, prin interventiile facute la Sorin Popa, Udrea a obtinut un credit de 2 milioane euro pentru „Gala Bute”.
biografie sorin popa brd paris blog vedete

Oficialii DNA spun ca „imprumutul a fost acordat în regim de urgenta si în conditii mai avantajoase decat cele prevazute în normele de creditare ale bancii, avantaje pe care societatea nu le-ar fi obtinut în lipsa interventiei ministrului”.

Asadar, a existat o legatura intre excursia Elenei Udrea la Paris din 2014 si Sorin Popa?

Serviciile se pare ca stiau si stiu mai mult decat apare in mass media.

Sa fie atunci adevarat faptul ca alaturi de serviciile romanesti la filajul Elenei Udrea de la Paris a participat si un serviciu secret francez, conform spuselor lui Basescu Traian?

Sau este doar o intoxicare menita sa ascunda ceva si mai mare!
MAI POTI CITI