Biografie Christine Valmy: Regina cosmeticelor a murit la varsta de 88 de ani la Spitalul Fundeni

Christine Valmy, a MURIT in urma unui INFARCT!

Averea lui Christine Valmy este estimata la aproximativ 70 de milioane de euro si va ramâne, cel mai probabil, fiicei sale, Marina, care locuieste în Statele Unite.

Biografia Christine Valmy

Christine Valmy (Cristina Xantopol) s-a nascut în Bucuresti în 1926.

Dupa ce a ajuns în SUA, si-a schimbat numele de botez, Xantopol, cu unul mai usor de pronuntat pentru americani: Valmy.

Valmy a facut Scoala Ortodoxa Romana apoi a absolvit cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti în 1946.

Paralel cu aceata, Christine Valmy a urmat cursuri de dermatologie si estetica care au pus bazele carierei sale ulterioare.

In anul 1948 a deschis primul sau salon de cosmetica în Bucuresti, oferind sedinte de înfrumusetare folosind remedii cosmetice naturale.
Biografia Christine Valmy esteticina a murit la varsta de 88 de ani

Biografia Christine Valmy se schimba radical atunci cand pentru a evita consecintele nefaste ale instaurarii comunismului, ea si mama ei au emigrat în Grecia în anul 1959.

Cei de la Vogue au remarcat-o în 1964, dedicandu-i câteva rânduri în revista, iar acesta a fost începutul ''imperiului'' Christine Valmy.

"Cand a aparut revista, am primit 20.000 de scrisori din toata America, unele cu bani, în care oamenii îmi cereau sa îi ajut. Am angajat lume care sa ma ajute, nu ma mai descurcam. Am început sa trimit produse prin posta. Asta a dat drumul la partea de business.", declara intr-un interviu Christine Valmy.

În iunie 1966, Valmy si-a deschis prima scoala de estetica din New York, primind, în scurt timp, recunoasterea si respectul tuturor profesionistilor în domeniu.

In anul 1985, Christine Valmy a fost numita de catre presedintele american de atunci, Ronald Regan, sa conduca Consiliul National American pentru Educatie Vocationala, pozitie pe care a ocupat-o pâna în anul 1991.

Valmy a fost casatorita de trei ori.

In ultima parte a vietii, Christine Valmy s-a întors în România, iar duminica 18 ianuarie 2015, "regina cosmeticelor" a suferit un infarct si a murit la Spitalul Fundeni din Capitala, unde era internata pentru complicatii cardiace.
MAI POTI CITI