Biografia CHEF Cezar Munteanu "reteta" unei cariere de la spalator de vase la bucatar sef in Ambasadele Romaniei din Italia si Statele Unite

Biografia lui Cezar Munteanu a inceput in bucataria parintilor, la Mangalia, pe vremea cand era inca adolescent. Acum, Chef Cezar Munteanu preda management culinar, este implicat în campanii pentru promovarea unei alimentatii corecte si este un sustinator al miscarii slow-food.

Chef Cezar Munteanu s-a nascut pe 4 august 1973, este casatorit si are doi copii si il stiti in principal de la Euforia TV (emisiunea Euforia Cuisine).

Inceputul "serios" al CV-ului de bucatar a lui Cezar Munteanu a inceput in statiunea Venus, ca ajutor de bucatar.

Dupa care au urmat Neptun, Ministerul Apararii, Ministerul de Externe, ambasadele Romaniei (Italia si SUA), cu misiunea OSCE de la Viena.

Adept al Nouvelle Cusine, Cezar Munteanu este Executive Chef in Grand Continental Hotel din Bucuresti.

biografie wiki cezar munteanu masterchef

A colaborat de-a lungul carierei sala cu numeroase reviste si televiziuni din SUA, Slovacia, Romania.

Chef Munteanu a "furat" tainele bucatariei internationale de la mari bucatari ai lumii: Matt, Dietr, Kranzl, N.Lagret, Marchessi, I.Massari,etc.

Cezar Munteanu a coordonat organizarea meselor oficiale la cel mai inalt nivel, timp de 14 ani ca bucatar sef in Ambasadele Romaniei din Italia, Statele Unite, misiunea Romaniei la OSCE si ONU.

A gatit pentru mari personalitati ale lumii, prestatia lui fiind remarcata in multe publicatii.

In 2004 Cezar Munteanu a primit din partea United Nations Association of The National Capital Area Young Professionals premiul -"The Taste of Romania"-The Best Fusion Cuisine.

Chef Munteanu lucreaza foarte bine pe bucatarie franceza interbelica, dar cu un concept modern.

Ii place mult sa gateasca diverse combinatii, ca de exemplu vita cu trufe si ciuperci de padure.

A facut odata un beef Wellington, însa a folosit pentru muschiul de vita o „manta“ de trufe si ficat de gâsca, înainte de a-l pune în foietaj.

La aniversarea de 40 de ani a Nadiei Comaneci, unde au fost invitati membri ai Comitetului Olimpic si presedinti, Cezar Munteanu a realizat un desert care o reprezenta pe Nadia la aparatul ei preferat, bârna. Era o gimnasta realizata din ciocolata, care statea pe o bârna din foietaj caramelizat.

A muncit toata noaptea sa realizez aceste deserturi pentru 80 de persoane. A doua zi, „Washington Post“ a scris despre acest eveniment si a mentionat bucatarul si desertul. Spune ca acestea sunt lucruri care te marcheaza din punct de vedere emotional.
cv chef cezar munteanu retetele succesului

Chef Cezar Munteanu a muncit mult pentru a reprezenta cu cinste România, timp de 14 ani, indiferent ca a fost dineu cu Hillary Clinton, Colin Powell sau altcineva.

Referindu-ne la biografia profesionala a lui Cezar Munteanu nu putem sa nu amintim de proiectul: Chef Cezar Munteanu Consulting.

Chef Cezar Munteanu Consulting a inceput activitatea in 2010 concentrandu-se pe: dezvoltare de proiecte, consultanta pre-deschidere si managementul acestora,consultanta si reabilitare post-deschidere.

Chef Cezar Munteanu Consulting ofera servicii de Consultanta hoteliera, Food & Beverage.

Foarte putina lume stie ca Cezar Munteanu este un foarte bun restaurator de mobila veche. 

In afara de a fi un bun bucatar, este un bun gastronom. Cezar Munteanu preda management gastronomic, : toata partea de teorie, conceptul de gastronomie, si nu doar partea de cooking.

Pentru cei care vor o experienta gastrnomica de calitate, Cezar Munteanu ne recomanda restaurantele : Casa Vernescu, La Cantine de Nicolai, Mica Elvetie, Market 8.

Care a mai reprezentativa reteta a lui Cezar Munteanua? 

Ei bine, galustele de halibut umplute cu icre negre. 

Chef Munteanu spune ca iubeste preparatul acesta. Mai face cu mare placere o reteta rissotto în forma de lingou, cremos la mijloc, dar mai tare la exterior si acoperit cu foita de aur comestibila. Si spune ca bomboanele din ficat de gasca sunt |dumnezeiesti".

Aceasta a fost scurta biografie a Chef-ului Cezar Munteanu, "bucatarul" caruia la varsta de 23 de ani, i s-a oferit posibilitatea sa lucreze direct pentru sefi de stat.
MAI POTI CITI