TRENURILE ZAPEZII 2014 - 2015: CFR CALATORI Noul Mersul Trenurilor 2014-2015, valabil pâna la 12 decembrie 2015

CFR Calatori anunta ca incepând cu data de 14 decembrie 2014, va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015.

Noul Mers al Trenurilor va fi valabil pana la data de 12 decembrie 2015.

In perioada sporturilor de iarna, Trenurile Zapezii vor circula spre si dinspre cele mai cautate statiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani (Statiunea Straja).

Oferta de transport a CFR Calatori este adaptata cererii pietei atât prin optimizarea orariilor si a capacitatii de transport, cat si prin asigurarea conditiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile.

CFR Calatori anunta ca zilnic se vor afla in circulatie peste 1100 de trenuri, în functie de perioada din an.
trenurile zapezii 2015 noul mers al trenurilor

In Traficul intern CFR Calatori va asigura si in 2015 serviciul public de naveta intre marile orase si localitatile din proximitatea acestora.

De asemenea, CFR Calatori va mentine mersul de tren cadentat pe rutele unde conditiile de circulatie si traficul de calatori este cu preponderenta de naveta: Bucuresti Nord – Ploiesti, Bucuresti Nord – Pitesti si Constanta – Mangalia (in sezonul estival).

Pentru asigurarea accesibilitatii si mobilitatii calatorilor, dar si pentru desfasurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecari din Cluj, Craiova, Pitesti si alte orase, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe statii de pe traseu.

Astfel ca, fata de anul 2014, in 2015 pasagerii CFR Calatori vor putea calatori cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

In ceea ce priveste zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petrosani, pasagerii vor beneficia de un numar suficient de trenuri în functie de sezon si de trafic.

Astfel, în aceasta iarna, dupa suplimentarile capacitatii de transport din perioada Sarbatorilor de iarna, CFR Calatori va introduce în circulatie Trenurile Zapezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai cautate destinatii turistice montane din România.

In plus, prin aceasta oferta, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de pret la bilete CFR.

Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni pana joi, pentru calatoriile, pe ruta directa, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinatie una din statiile CFR de pe ruta:
  • Sinaia – Brasov
  • gara Vatra Dornei Bai
  • gara Petrosani
In 2015, pasagerii CFR Calatori vor putea sa calatoreasca în afara tarii zilnic, cu trenuri internationale directe din Bucuresti Nord catre, Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) si Sofia.

De asemenea, oferta de transport international a CFR Calatori include trenuri zilnice directe catre Budapesta si din: Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj Napoca.
MAI POTI CITI